Buitenlandse gewoontes: Belgische namen

In België heeft menig persoon moeite om een catchy bedrijfsnaam te verzinnen. Wanneer je nu denkt: ik ga ook een bedrijf oprichten in La Belgique, maar ik heb geen idee hoe mijn bedrijf moet heten? Geen zorgen. Een stappenplan.

Stap 1: Zorg dat je ‘BEL’ in je naam hebt.

Stap 2: Dat was het. Orgineel zijn is nergens voor nodig.

Woon je in België, dan heet je energieleverancier Electrabel of Sibelga. Je telefoonlijn is afgesloten bij Belgacom. Het spoorbeheer wordt geregeld door Infrabel. Bloemen haal je bij Belfleur, je geld haal je bij Belfius. Voedingssuplementen bestel je bij Nutribel. Pleisterwerken laat je doen bij Plafobel. En je werkkleding laat je maken bij Belconfect.

Dat is toch redelijk uniek in Europa, zou ik zeggen.

9 Replies to “Buitenlandse gewoontes: Belgische namen”

 1. Whahaha hilarisch 😛

  1. 🙂

 2. Haha, dat was me nog niet opgevallen.

  1. Hoe heb je dat kunnen missen? 😉

 3. Zalig! Héél terecht 🙂 Vroeger spraken wij zelfs van “den Bel” i.p.v. Alcatel, maar door jouw artikel lees ik dat het zou komen van een zekere heer Bell 🙂 Toevallig 😀 https://janstevens.wordpress.com/2008/03/11/van-den-bell-tot-alcatel-lucent-bell-de-teloorgang-van-een-monument/ en https://en.wikipedia.org/wiki/International_Bell_Telephone_Company Maar al je andere verwijzen, komen inderdaad van België hehe !!

  1. Haha dank voor je uitleg Sita 🙂 Ik vond het wel opvallend!

 4. Haha! Ik ben dol op overzichtelijke stappenplannen. In Duitsland moet je door 100 brandende hoepels springen, doe mij maar zo’n lekker overzichtelijke Belse bedrijfsnaam 😀

  1. Haha ja, ik herinner me je verhalen!

 5. […] Belgische quinoa. Wat een verrassing. […]

Geef een reactie