Doodgewone dingen: april

Mei is alweer een aantal dagen begonnen – tijd voor een overzicht van april. De eerste twee weken van april huppelde ik nog rond in Peru. Wat een land! En vooral genoten van het verrassend heerlijk eten.

DSC_1014En de lama’s.

Bij terugkomst viel ik met mijn neus in de boter: Lente in Brussel! De jetlag heb ik deze keer maar overgeslagen, dat was in januari toch wel anders. Misschien waren het de lentekriebels en het vroege daglicht, misschien heb ik gewoon geluk gehad. Direct weer aan het werk gaan werkt ook wel. Maar goed, die lente in Brussel dus. Picknicken in het park, na het werk een terrasje pakken en wandelen in de zon tussen de tulpen en lentebloesem – die mooie dagen mogen wel weer terugkomen.

CIMG2383Na de eerste werkweek op zaterdagochtend naar Leiden voor het vrijgezellenfeest van een vriendinnetje. We begonnen op een boot door de grachten van Leiden, waarna we in Amsterdam gingen schilderen. Een mannenmodel zonder kleren. De dag was heerlijk zonnig en we doken na ons schilderavontuur het vondelpark in. Volgens mij is de bride-to-be goed verrast! ’s Avonds reed ik door naar Driebergen waar ik de verjaardag van mijn nichtje en tante vierde.

Vrienden op bezoek vraagt om chocolademelk bij mijn favoriete café in Brussel. Met chocoladebrownies.

11198702_10153230602675056_598659863_nTijdens een borrel van Nedcafé ging het gesprek over hardlopen. Ik werd voorgesteld aan Fleur, die toevallig dat weekend een trail ging lopen in de Ardennen. Op vrijdagavond stuurde ze me een bericht dat er een startbewijs over was voor de 13 km – 7 uur later zat ik met drie andere hardlopers in de auto op weg naar Bouillon. In de miezerregen zijn we de eerste berg op gerend, waarna we de verkeerde afslag namen en verdwaalden. Uiteindelijk hebben we 18 km gelopen; berg op, berg af; door heel veel modder en twee rivieren. Volgend jaar weer!

DSC_0230En op een dinsdagmorgen met het hele werkteam in de cadillac van Friso naar de Koninklijke Serres van Laken. Een aanrader. Ook die cadillac trouwens, wat hebben we gelachen. Nooit geweten dat een auto zoveel aandacht kan krijgen op de weg.

DSC_0238De Koninklijke serres van Laken zijn drie weken per jaar geopend; redelijk bijzonder dus. Ontworpen door Alphone Balat, de leermeester van Victor Horta, voor Leopold II. Een enorm park waar je je best een tijdje kunt vermaken. Voor 2,50 kun je er rondwandelen en de kassen bezoeken. De taartjes in het café zijn ook goedgekeurd – en taartjes die op een gouden bordje geserveerd worden krijgen sowieso een plus 😉

borrelKoningsborrel met bitterballen op de Nederlandse ambassade.

Tijd voor mei.  Laten we hopen dat die storm van vandaag snel voorbij trekt en ons een mooie zonnige lentemaand te wachten staat. En mai, fais ce qu’il te plaît!

17 Replies to “Doodgewone dingen: april”

 1. De lente is echt ineens losgeslagen hè, het is overal zo groen en zo vrolijk qua kleuren… Wat een ontzettend mooie foto trouwens van die serres van Laken, super groen! Ik kan me voorstellen dat je daar graag heen wilde. Het zal vast heel druk geweest zijn of niet?

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Sandra! Een tip voor je volgende trip naar Brussel, volgend jaar? 🙂 Het was totaal niet druk, we waren er rond 10 uur ’s ochtends op een werkdag, dus behalve een enkel schoolklasje was het er aardig leeg. In het weekend / ’s avonds schijnt het wel druk te zijn, dus vroeg komen loont!

 2. Oeh wat een heerlijk overzicht. Gezellige pic op de ambassade. En ik moest een beetje lachen om de miezerregen in Bouillon. En dat naaktmodel tekenen is ook eens een manier om een vrijgezellen te vieren. Nice!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Ik vond het ook een origineel idee! En over Bouillon: op een gegeven moment weet je dat je erg nat en vies gaat worden en dan maakt het allemaal niets meer uit. De rivieren die je doormoet reiken ook tot je middel, dus daarna ben je weer relatief schoon 😉

 3. de serres zien er mooi uit zeg! Ik woon zelf bij Brussel en heb ze nog nooit bezocht… Ben je al eens gaan lopen in het hallerbos? Twee weken geleden stonden daar de boshyacinten prachtig in bloei, moet je zeker eens gezien hebben. Misschien iets voor volgend jaar?

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Goede tip Nienke, daar hoorde ik dinsdag in mijn Franse les ook al van! Volgend jaar met de bloesem 🙂

 4. Je jetlag overgeslagen? Hoe doe je dat???? Heb je gouden tips? 😉

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Geen idee, ik was in januari twee weken van slag en nu sliep ik elke nacht als een roosje 😉 Onverklaarbaar!

 5. Wat een fijne update, en die LAMA’S! Toch ook wel weer fijn om in lente-Nederland terug te komen zo!

 6. Eh, België natuurlijk! #automatisme

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Haha ja! Ik vloog op Amsterdam dus je hebt nog gelijk ook 😉

 7. Wat een fijn overzicht weer! En hoe sla je een jetlag over? Bofkont! Haha, heel fijn die bitterballen in het buitenland 😉

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Gek dat je zoiets opeens kan missen, niet? 😉

 8. Oh, jij trailrunt ook?! Leuk 🙂 Al was dat verloren lopen waarschijnlijk iets minder leuk! Goede tip van de koninklijke serres, al zijn we dit jaar waarschijnlijk te laat…

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Ik heb gehoord dat verdwalen wel vaker voorkomt bij trainrunning. Hier in Belgie zijn er in ieder geval voldoende wedstrijden te vinden, ga jij binnenkort nog een wedstrijd lopen?

 9. Leuk overzicht! Jullie hebben dus wel lekker gelopen, zeg! Maar het was dus wel een succes als je volgend jaar weer wilt! 🙂 De lente is nog wel wispelturig, mag van mij wel weer meer mooier weer worden! 🙂

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankje! Gelijk heb je met dat lenteweer, vanavond was het heerlijk zonnig maar vanochtend was het nog geen 10 graden – aardig koud op de fiets!

Geef een reactie