Doodgewone dingen: januari

Je hebt van die maanden waarbij de tijd voorbij vliegt. Deze maand was zo’n maand voor mij. Nu gaat de tijd op reis sowieso al snel, maar deze keer had ik bij terugkomst een week last van een jetlag. En toen was opeens de laatste vrije week alweer aangebroken. Zeg, het kan niet altijd vakantie blijven. Vanaf maandag ben ik weer fulltime aan het werk. Een terugblik van januari.

In januari verbleven we nog ruim twee weken in Mexico, waar we genoten van het zonnetje, lieve familie, Mexicaans eten en kleurrijke steden. Ook gooiden we onze plannen om en reden we in 1 dag ruim 600 kilometer naar de kust om ’s avonds nog in de zee te kunnen zwemmen.

DSC_0938We bezochten Mexico Stad, Querétaro, San Miguel de Allende, Guanajuato, Puerta Vallarta en Guadalajara. De laatste twee dagen verbleven we bij de familie in Metepec. Deze foto maakten we in de botanische tuinen van San Miguel de Allende.

2014-08-12 09.12.26-1Bij terugkomst in Brussel sliep ik de eerste nacht als een roosje, maar tijdens de tweede nacht lag ik opeens tot 5 uur ’s ochtends wakker. En de nacht erna ook. Ik heb in een lange tijd niet meer zoveel last gehad van een jetlag.

IMG_2292Mijn favoriete hardloopgebied in Brussel: het Zoniënwoud. Heuvel op, heuvel af, geen standaard routes en na regen vol door de modder. De eerste hardlooprondjes na Mexico waren echter moeilijker dan gedacht. In Mexico heb ik het hardlopen een aantal keer geprobeerd en snel opgegeven. Hardlopen op 3000 meter hoogte is zwaar!

IMG_2358Vorig weekend bezochten we Nederland van vrijdagavond tot zondagavond. De Leidse Schouwburg had een Sjostakovitj-weekend waar Fernando graag bij wilde zijn. We sliepen bij een vriendin, na het ontbijt ging hij naar de schouwburg en ging ik koffie drinken en lunchen met vriendinnen. Op zaterdagavond had hij twee uur ‘vrij’ waarbij we even La Place indoken voor een pasta/pizza.

IMG_2080Fijn om weer rond te lopen in mijn oude vertrouwde stad!

DSC_0558Donderdag aten we bij Jeroen Storme. Leuk gezelschap, goede service, maar het eten viel helaas wat tegen.

DSC_0600Mexicaans eten is één van mijn favoriete dingen. Brood en patisserie is alleen iets wat ze beter aan Europeanen kunnen overlaten 😉 Dit weekend heerlijk genoten van zelfgemaakt brood en zelfgehaalde croissantjes.

2015-01-17 16.03.50Verder gingen we deze maand nog uiteten in le Clan des Belges met een Engelse vriend die voor een dag in Brussel was, bezocht ik mijn opa in Zeeland die alweer 91 werd, had ik een Turks etentje bij een vriendin in Antwerpen die net terug was van een aantal maanden Istanbul, haalde ik mijn Franse examen en schreef ik mij meteen in voor de nieuwe cursus.

Hebben jullie een fijne maand gehad? 🙂

10 Replies to “Doodgewone dingen: januari”

 1. Ik las wel dat je last had van een jetlag, maar dat je echt nét terug bent uit Mexico had ik niet meegekregen. Echt ‘verse verhalen’ op je blog dus, wat leuk! Ik hoop dat je jetlag snel over is gegaan. Er lang in blijven hangen is nooit fijn. Al moet je het ook de tijd geven natuurlijk.

  1. Gelijk heb je, zo’n jetlag gaat niet zo 1-2-3 over. Maar deze keer duurde het bijna een week voordat ik weer in mijn normale ritme was. Nu worden de dagen gelukkig weer langer en heb ik ook weer wat minder slaap nodig 🙂

 2. Wat heerlijk om de helft van die grauwe, koude januarimaand in Mexico geweest te zijn! Sterkte met werken weer morgen, altijd even wennen om weer het echte leven in te moeten 😉

  1. Dank Karlijn 🙂 Ik heb er ook wel weer zin in, gelukkig!

 3. Lekker veel onderweg geweest zo te lezen! Heerlijk dat je de eerste twee weken nog in het fijne Mexico zat, een betere bestemming kan ik me voor janauari niet bedenken :)!

  1. Een beetje zon heeft geen kwaad gedaan inderdaad:-) Jij hebt ook nog mooie plannen op het lijstje staan!

 4. Ah jetlag kan zo vervelend zijn! Meestal gaat het redelijk goed maar soms heb ik dan van die reizen waar het inderdaad een week duurt… Bah. Maar ja, hoort erbij zeggen ze dan! En heerlijk Mexico! Dat was ooit onze allereerste verre reis en ik wil er graag nog een keer naar terug, maar ja, nog zoveel meer te ontdekken…

  1. Het scheelt dat mijn vriend uit Mexico komt, waardoor we wel een keer in de zoveel tijd die kant op ‘moeten’ 😉 Er is zoveel te zien dat het bepaald geen straf is. Maar je hebt gelijk hoor, er is nog zoveel te zien!

 5. klinkt als een erg leuke maand! Wat leuk dat je naar Mexico ging, lijkt me een erg tof land!

  1. Dat is het zeker, Kim! 🙂

Geef een reactie