Doodgewone dingen: September

We moeten er echt aan geloven, deze prachtige zomer kan niet eeuwig blijven. De dagen worden korter en het is al koud genoeg om aan een jas te moeten denken wanneer ik de deur uitga. In september reden we voor een weekendje naar Duitsland en België om langzaam te wennen aan het reizen met een baby. Lotte is nog steeds een heel tevreden baby en ik geniet vol met de tijd met haar, al vind ik het nog steeds lastig om eraan toe te geven dat plannen maken met een baby niet zo makkelijk is. Nog twee maandjes voor het werkende leven weer begint!

Een terugblik op september.

Op vrijdag rijden we op ons gemakje richting de oosterburen. We verblijven in het mooie Radisson Blue hotel in het havengebied van Düsseldorf, een gebied vol met hippe cafeetjes, restaurantjes en op slechts 20 minuten wandelen langs het water van het centrum.

Snacktime: flammkuchen

Familie selfie

Na flink wat traditioneel Duits eten, lunchen we in een heerlijk vegetarisch eettentje waar de serveerster zelfs Nederlands spreekt

Ik vind kraamvisite erg gezellig, maar je realiseert je aan het eind van het weekend wel dat het gezellig is om af en toe tijd met z’n drietjes door te brengen. Dit weekendje weg was daarom ook heel welkom. Wat een geluk dat dit zomaar kan.

Gezellige drukte aan de kade, Düsseldorf is veel interessanter dan ik had gedacht.

Geniet ontbijt bij Bastian’s. Al is het ontbijt in het hotel meestal wel goed, we vinden het veel leuker om nieuwe ontbijtcafés uit te proberen.

Terug in Nederland. Het is open monumentendag en we bezoeken het Verhalenhuis Belvédère voor een rondleiding. Het huis heeft tot doel het geluk van mensen te bevorderen en zo te werken aan een meer betrokken stad en samenleving. Mooi initiatief, niet?

Ik heb een nacontrole bij de verloskundige en ga direct even koffie drinken bij UEB west in mijn oude Rotterdamse buurtje. Ik raak aan de praat met een vrouw die net een tweeling gekregen heeft, opeens is er zoveel om over te praten met zulke kleine kindjes.

Lotte spam 🙂

We hebben lampen nodig en dus gaan we even langs de Zweedse meubelgigant. Maar eerst even eten.

Helaas gaat het niet zo goed met mijn opa en bezoek ik hem zoveel als ik kan. Als opa slaapt lopen mama en ik nog een rondje in Bru. Gelukkig gaat het (tegen alle verwachtingen) nu weer wat beter.

Ik bezoek Sabine’s feestje in Leiden en ga om klokslag 12 uur weer naar huis. File midden in de nacht had ik niet verwacht.

We boeken onze eerste vliegvakantie dus is het tijd voor Lotte’s eerste paspoortfoto. Ik moet Lotte wakker maken voor de foto en ik ben bang dat dit de minst slaperige foto was van de 20 pogingen 😉

Donner is vernieuwd! Even snuffelen tussen de nieuwe boeken

We proberen de burgers bij Ter Marsch met Lotte in de draagzak. Goedgekeurd.

En omdat de zon schijnt een ijsje toe

Zaterdag krijgen we Colombiaans bezoek en zondag Spaans Portugees bezoek. Gezellig weekend!

Nieuw leesvoer. Leest lekker door, al moet ik zeggen dat je niet heel veel nieuws te lezen krijgt als je al wat van het onderwerp (segregatie in de VS) afweet.

Lotte wordt opnieuw gewogen bij het consultatiebureau en er passen al bijna twee Lotte’s in de Lotte van 25 juli. 2 maanden is ze nu, ze groeit zo snel!

Koffie bij Man Met Bril – echt goede koffie

Het is heerlijk zonnig weer dus ik loop een rondje rond de Kaap met Lotte in de draagzak.

Wat nu als je relatie kapot gaat en je het sleuteltje van je liefdesslot kwijt bent?

Verse bloementjes van de markt en koffie met Tessa bij Pretoria

Het uitzicht verveelt echt niet hier in Rotterdam

Ik ga koffie drinken met mijn Italiaanse buurvrouw en krijg dit mooie boekje voor Lotte

We hebben bezoek uit Utrecht en Fernando zorgt voor lunch

Inlezen voor de vakantie

Bordje baklava

Aan het water wonen geeft zo’n fijn gevoel van vrijheid!

Op weg naar Zeeland, Lotte heeft er zin in

We vinden oude babyfoto’s bij opa – het is duidelijk dat Lotte haar uiterlijk van haar vader heeft

Mijn tante en oom uit Wageningen komen op bezoek en nemen heel veel lekkers mee uit de moestuin

Mooie blauwe luchten op Kop van Zuid

Nog een kopje koffie bij Man met Bril

Op vrijdag rijden we naar Mechelen voor een weekendje België

Sushi! Dat was een tijdje geleden

Zaterdagochtend op zoek naar ontbijt komen we uit bij Noen. Leuk tentje maar de prijzen zijn best wel belachelijk. 3 euro voor een klein croissantje en 3 euro voor een gebakken eitje waar je nog los brood bij moet bestellen voor 5,5 euro?

In de middag vertrekken we richting Burcht voor een grijp-Lotte’s-tenen-sessie met de lieve Estelle

’s nachts eet ik alle koekjes op, borstvoeding maakt je hongerig en ik was even vergeten om meer eten in te slaan voor op de hotelkamer. In de ochtend gaan we weer voor een gezond ontbijtje.

Maar het weer valt deze zondag helaas tegen dus bezoeken we het Maagdenhuis in Antwerpen voordat we richting Janna’s verjaardag rijden. Zo’n weekendje weg gaat snel voorbij.

Ik wil met Lotte naar het museum maar besluit toch maar koffie te gaan drinken bij NRC. Ik merk dat ik echt behoefte heb aan koffie met die gebroken nachten.

De draagzak is ideaal voor kleine wandelingen, Lotte valt direct in slaap en zolang ik loop blijft ze in een diepe slaap

Bezoek uit Zwitserland voor het weekend

Zaterdagmiddag ga ik met vriendinnen naar een High Tea in Leiden. Ik kom een uur later dan gepland aan – de (Erasmus)brug stond open en ik ben een slechte planner

Zondagochtend chill ochtend

En ’s middags gaan we naar Lieve Lies en ontmoeten we Suze voor het eerst!

Hoe was jullie september maand?

Geef een reactie