Volcán Paricutín

De jongste vulkaan ter wereld, de Volcán Paricutín. Een vulkaan die binnen een week 100 meter groeide. Volcán Paricutín barstte in 1943 uit, het dorpje Paricutín werd volledig bedekt onder de lava. Dit was gelukkig een proces van maanden waardoor de bewoners voldoende tijd hadden om hun koffers te pakken. Het enige deel van het dorp wat overeind is gebleven is de kerk.

Vanaf het dorpje Angahuan dalen we langzaam af door het bos. Wanneer de bomen ophouden wordt alles steniger en zandiger. Onze gids raad ons aan vanaf nu onze handen en voeten te gebruiken om de weg te vervolgen. We springen van de een naar de andere steen, sommigen van ons wat soepeler dan de ander. In de verte zien we de contouren van de vulkaan Paricutín.

Het is drie uur en we hebben ondertussen zin in lunch. De gids belooft ons de beste Quesadillas ter wereld, want die worden geserveerd in een kraampje vlak bij onze bestemming. Wanneer we aankomen zien we echter niemand die vandaag voor ons ook maar een tortilla kan verwarmen. Gelukkig hebben we nog chocolade en nootjes bij ons voor de nodige energie om terug te komen.

Een bijzonder gezicht is het, een kerk in het midden van een veld vol lava stenen.

Wij bezochten Volcán Paricutín met een groep van 7 personen inclusief de gids. Onze eerste tour in Mexico. We werden in de ochtend opgepikt in ons hotel in Morelia en in de avond weer teruggebracht. Omdat de wegen niet even betrouwbaar zijn, voelde dit beter dan in onze geleende auto. Vanwege het technische gedeelte is het wel handig om je beiden handen vrij te kunnen houden, neem daarom geen handtas mee die je niet makkelijk kwijt kan. De afdaling vanuit Angahuan kan ook per paard gedaan worden.

Geef een reactie