Volcán Paricutín

De jongste vulkaan ter wereld, de Volcán Paricutín. Een vulkaan die binnen een week 100 meter groeide. Volcán Paricutín barstte in 1943 uit, het dorpje Paricutín werd volledig bedekt onder de lava. Dit was gelukkig een proces van maanden waardoor de bewoners voldoende tijd hadden om hun koffers te pakken. Het enige deel van het dorp wat overeind is gebleven is de kerk. En dat is een bijzonder gezicht.

Vanaf het dorpje Angahuan dalen we langzaam af door het bos. Wanneer de bomen ophouden wordt alles steniger en zandiger. Onze gids  verteld ons vanaf nu onze handen en voeten te gebruiken om de weg te vervolgen. We springen van de een naar de andere steen, sommigen van ons wat soepeler dan de ander. In de verte zien we de contouren van de vulkaan Paricutín.

Het is drie uur en we hebben ondertussen zin in lunch. De gids belooft ons de beste quessadilla’s ter wereld, want die worden geserveerd in een kraampje vlak bij onze bestemming. Wanneer we aankomen zien we echter niemand die vandaag voor ons ook maar een tortilla kan verwarmen. Gelukkig hebben we nog chocolade en nootjes bij ons voor de nodige energie

Wij bezochten Volcán Paricutín met een groep van 7 personen inclusief de gids. Onze eerste tour in Mexico. We werden in de ochtend opgepikt in ons hotel in Morelia en in de avond weer teruggebracht. De afdaling vanuit Angahuan kan ook per paard gedaan worden.

Geef een reactie