Zomer in Lyon

Lyon, de stad waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien. Waar ik acht jaar geleden aankwam om te studeren en de stad doorcrosste op mijn Nederlandse gazelle. Waar ik Frans leerde spreken en leerde dat een diner zonder wijn eigenlijk geen echt avondeten is. Waar vriendschappen ontstonden en waar ik de liefde van mijn leven leerde kennen. En waar ik vorige week even terug was om de zomer te vieren.

We verblijven in een hotel op place des Célestins, één van de mooiste pleinen van de stad. We fietsen op de velov, eten bij de beste brasserie van de stad, drinken biertjes met vrienden, lopen (niet zo) hard door het Parc de la tête d’Or en bezoeken La Confluence – een vervallen industriegebied waar in onze afwezigheid een nieuwe wijk is verrezen.

Een kleine impressie om te laten zien hoe dol ik ben op deze stad.

 

One Reply to “Zomer in Lyon”

  1. Zo’n zonnetje op de foto’s, dat doet altijd wonderen. Ziet er me echt een mooie stad uit!

Geef een reactie