De wereld lijkt klein

Hoe meer ik reis, hoe groter mijn wereld wordt. Toch zijn er momenten waarop mijn wereld helemaal niet groot lijkt. Het moment dat je een bekende tegenkomt op een plek waar je dit niet verwacht, bijvoorbeeld. Een bekende in Leiden tegenkomen, waar ik zoveel jaar heb gewoond, is niet opmerkelijk meer. Verrassender is een bekende tegenkomen op een onbekende plek waar ik die persoon niet verwacht.

In de zomervakantie van de middelbare school kwam ik aan een zwembad nabij Pisa een meisje uit mijn klas tegen. Een jaar later kwam ik in Interlaken, Zwitserland, een vriend van de basisschool tegen. Vorige zomer zag ik in Parma een blond meisje op het terras en wist ik meteen dat zij mijn oud-buurmeisje was, ook al had ik haar zo’n 10 jaar niet meer gezien. En in Mexico, in een klein kerkje in een klein plaatsje genaamd San Juan Chamula, stonden we opeens tegenover de vriendin van de Franse collega van mijn vriend.

Hoe meer ik reis en hoe vaker ik dit meemaak, hoe kleiner mijn wereld lijkt. Zijn jullie wel eens bekende mensen tegengekomen op plekken waar je het niet had verwacht?

One Reply to “De wereld lijkt klein”

  1. […] mijn eerste master tegen, die voor een cursus in Londen was en net op weg was naar het vliegveld. De wereld lijkt toch klein. ’s Avonds maakten we een wandeling langs de Thames waarna we een gezellig restaurantje opzochten […]

Geef een reactie