Doodgewone dingen: april

April! Een maand vol deadlines, de marathon van Rotterdam (leuk), heel veel spierpijn (minder leuk), etentjes (leuk) en het einde van boer zoekt vrouw (minder leuk). Die vrije dagen voelden een beetje gek, alsof het drie dagen weer opnieuw zaterdag is. Normaal gesproken is zo’n gratis lang weekend een goed excuus om naar het buitenland te gaan, deze maand besloten we gewoon in Nederland te blijven.

Mijn maandoverzicht in foto’s!

Wachten op een groep van 25 buitenlandse studenten. Ik organiseer samen met mijn collega Julia een welkomstdag voor een nieuwe groep studenten.

Na een drukke week doe ik het vanaf vrijdag wat rustiger aan – even krachten sparen voor de marathon. Op zaterdag gaan we op kraambezoek bij lieve Veerle.

En ’s avonds is het pasta avond voor de marathon!

De medaille is er, laat ik het daarop houden. Wat een verschil met de vorige marathon – dit was bepaald geen eitje

Na de marathon lopen we samen met twee vriendinnen naar huis voor een warme douche. Daarna gaan we eten bij La Bandera – dat smaakt heel goed na die 42,2 km

Gezond ontbijtje met koffie en matcha yoghurt! Net als in Japan.

Ik ga bij Evelien eten op dinsdag na het werk, ik ben bijna verlost van de spierpijn.

Goed ontbijten in de week na de marathon – en wat een vreugde dat het voor 7 uur alweer licht is!

Op eerste paasdag bezoeken we de expositie Gek van Surrealisme in het Boijmans van Beuningen. Indrukwekkend.

Drankjes op de Vessel11. Rotterdam blijft maar verrassen met leuke plekken

Jessie en Bart komen eten, we halen Turks brood en maken mezzes. Of mezedes?

Koffie drinken op het dak van Rotterdam

Schiedam in het donker

IJsje van de IJssalon. Ik denk dat dit mijn favoriet is.

Het is vrijdag en ik werk een dagje thuis. Voordeel van thuiswerken? Langer uitslapen en alsnog om half 8 achter mijn computer zitten. Ik fiets ’s middags even naar de stadswinkel om mijn nieuwe paspoort op te halen.

En beantwoord wat mailtjes met lekkere koffie bij Coppi

Tweede paasdag spenderen we bij mijn ouders in Brabant

Project nieuwe stoelen verven en bekleden. Bij mooi weer en een uurtje vrij ga ik direct naar het balkon voor wat schuur- en verfwerk. Het resultaat mag er zijn; volgend maandoverzicht kan ik hopelijk het resultaat laten zien.

Het aardbeien seizoen is begonnen!

Na de marathon kregen alle vrouwen een witte roos bij de finish – na drie weken staat hij nog in bloei.

Fernando maakt een heerlijke Paella

Ik ben bij het landelijk overleg universiteiten in Utrecht en reis af naar de Uithof

Een bloemetje voor de mensen die Rotterdam met deze stickers opleuken.

Nieuwe kook inspiratie!

Taco Time samen met Olga en Joshua

Met Mexicaanse biertjes

Ik trein naar Utrecht en lunch met Isaac bij Klein Berlijn

Echt lente is het nog niet, maar toch gaan we fietsend de stad door.

We doen aan boekenruil. Ik krijg van Isaac Het verhaal van een Duitser mee, ik geef hem Honderd jaar eenzaamheid

Koffie en taartjes op Koningsdag.

Mama komt op bezoek en neemt wat lekkers mee 🙂

Op de laatste zondag van de maand fietsen we naar Kinderdijk.

Het waait zo hard dat de wieken van de molens zijn vastgebonden. Gelukkig weeg ik geen 50 kilo meer.

Eén moeder met elf kuikentjes. En de vader is weer eens op stap.

Met het pontje naar de overkant

Op de terugweg pauzeren we voor biertjes en bitterballen bij K&B Kralingen. Zou iemand zo’n hoeveelheid mosterd op kunnen?

En toen was april al weer om. Dat ging snel, met die vrije dagen tussendoor. Half mei vlieg ik met Fernando voor een lang weekend naar Roemenië om de Transylvania 100 te lopen – ik loop de mini afstand van 20 km en ben voor etenstijd weer terug. Als Fer nog kan lopen hebben we nog een aantal dagen om Bucharest te ontdekken 😉

Hoe was jullie april maand?

Geef een reactie