Doodgewone dingen: Augustus

Welkom, september!

In augustus rende ik rondjes in het Kralingse Bos, genoot ik van wijntjes op mijn dakterras, keek ik Boer zoekt vrouw, verwelkomde ik de nieuwe internationale studenten op mijn werk, bezocht ik België en Frankrijk, kletste ik heel wat af met vriendinnetjes die ik veel te lang niet gezien had en kwam ik toevallig een vriend tegen op Schiphol die hetzelfde vliegtuig naar Zwitserland nam. Mijn maand in foto’s!

Op vrijdagavond rijden we na het werk naar Luik voor een spontaan weekendje België. Ik wandel de stad door en ontdek de zonnige kant van de stad die er ook zeker is.

We vinden zelfs wildleven in het centrum van Luik. In de Galerie Inno, om precies te zijn.

Op zondagochtend halen we de lekkerste pain au chocolat en luikse wafels bij de beste bakker van Luik. Na het ontbijt rijden we door naar vrienden in Leuven.

Aan het eind van de middag lopen we naar het centrum voor het culinaire stadsfestival Hapje Tapje. We happen wat af. Op de terugweg naar Rotterdam hoppen we nog even langs mijn ouders in Brabant.

Op de fiets naar vrienden in Berkel en Rodenrijs. Fijne groene tocht in het zonnetje.

Koffie in het gras bij het gezellige parkcafé Parqiet, vernoemd naar de vele parkietjes die in het Euromastpark rondvliegen. We genieten van mooie muziek in de open lucht tijdens de Dag van de Romantische muziek. Vooral YingYing Su op piano was heel fijn om naar te luisteren.

Een Turks hapje eten bij Dunya Lokanta.

Onze tomatenoogst na heel veel zon, water en liefde. Nog nooit zulke lekkere tomaten gegeten 😉

Lieve Linda heeft haar tweede kindje op de wereld gezet.

Ik werk een paar dagen vanuit ‘thuis’ vanwege werkzaamheden rond Schiphol en ik zoek een fijn café op om daar wat uurtjes te werken – zonder collega’s is het toch erg stil in huis. Het Douwe Egberts café naast het Centraal Station is een aanrader voor flexwerkers. Goede koffie en genoeg ruimte om te werken.

De Euromast vanuit het park.

Koffie en een Zeeuwse bolus bij de Zeeuwse meisje op Katendrecht. Een schattig cafeetje en winkel in één, jammer dat de Zeeuwse bolus niet zo vers is als verwacht.

Weekend inluiden met een wijntje op het dakterras.

We bezoeken de tentoonstelling van Frans Lanting in het Fotomuseum. Wat is de natuur toch prachtig!

Een verse stroopwafel bij Stroop Rotterdam, zoals ze zelf zeggen een plakplaats voor zoete doeners en rauwe denkers. Een winkel, café, productie- en ontmoetingsplek in één.

Na een half dagje werken vlieg ik naar Genève waar Fernando het weekend de UTMB gaat lopen, een ultratrail van 170 km rond de Mont Blanc. Drie jaar geleden waren we hier ook, toen Fernando de CCC van 100 km liep.

Op vrijdagochtend ontbijten we op het terras en vertrekken in de middag naar Chamonix, waar de trailrenners zich langzaam verzamelen. Om 6 uur ’s middags vertrekken de lopers.

Nadat ik met vrienden in het centrum van Chamonix heb gegeten rijd ik terug naar Saint Gervais, 20 km van Chamonix en het eerste rustpunt voor de lopers.

De Mont Blanc bij zonsopkomst. Ik zoek Fernando de volgende ochtend op in Courmayeur, Italië, waar hij rond 10 uur ’s ochtends aan zou moeten komen. Er is een online trackingsysteem waarbij de lopers te volgen zijn.

Helaas heeft Fernando veel last van de warmte. Niet zo gek gezien hij vorige week nog met koorts in bed lag. Na 85 km en bijna 5000 hoogtemeters besluit hij uit de wedstrijd te stappen. We nemen samen de bus terug naar Frankrijk.

Gelukkig hebben we nu nog wel een extra dag om de omgeving te ontdekken. We vertrekken naar Annecy en halen ijsjes om af te koelen.

Pootjebaden in het mooie meer van Annecy, 20 jaar na mijn eerste bezoek.

Mooie stad, maar errug druk.

Nog maar een keertje de voeten in het water.

We nemen afscheid van de bergen en rijden samen weer terug naar Nederland.

Maar eerst slapen we nog een nacht in het mooie Metz.

Hoe was jullie augustus maand? 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One Reply to “Doodgewone dingen: Augustus”

  1. Wat een heerlijke maand hebben jullie gehad! Die tomaten zien er echt té lekker uit. De stroopwafels ook trouwens 😀 Prachtige foto’s heb je gemaakt, ik heb ervan genoten! Goede beslissing van Fernando om niet door te gaan. Balen lijkt me, maar gezondheid gaat voor!

Geef een reactie