Doodgewone dingen: januari

Benvenuto 2017!

Begin januari vliegen we voor vijf dagen naar Noord-Italië. We genieten vijf dagen van Turijn en vliegen weer terug naar Schiphol met de koffer vol Italiaans lekkers. Bij terugkomst was het druk op het werk. De aanmeld deadline voor mijn programma was op 15 januari. Zoals dat bij internationale studenten niet anders is dan bij Nederlandse studenten, kwamen alle aanmeldingen – en daarmee onduidelijkheden, vragen en problemen – last minute. Veel avond- en weekendwerk, in februari ga ik het wat rustiger aandoen. Een overzicht van mijn januari maand in foto’s:

Januari begon goed in Turijn. 8 jaar terug was ik hier al, en maakte de stad zo’n indruk op mij dat ik graag terugkeerde. Elke ochtend worden we wakker met de geur van warme chocoladebroodjes en het geluid van de koffiemachine.

We brengen een kleine week in deze prachtige stad door.

Turijn in januari is koud, maar gelukkig schijnt het zonnetje elke dag.

Terug in Rotterdam: sneeuw! Al blijft het niet liggen, de straat ziet er mooi uit met zo’n wit laagje.

Koekjes uit Italië voor kantoor.

Een mooi en koud rondje door Rotterdam. Nu de marathon van Rotterdam eraan komt probeer ik door de week geen training meer te missen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar drie keer per week trainen is toch een minimum voor mij.

In het weekend is het niet zo’n probleem om de deur uit te gaan: op zondagochtend is het zo fijn rustig op straat. Bij terugkomst maakt Fernando deze omelet met zoete aardappel, cheddar en verse rozemarijn.

Mooie plaatjes in Kralingen.

Niet mijn hond. Wel mijn Mexicaan 😉

Op blue monday is er een trein gestrand tussen Rotterdam en Amsterdam. Na zo’n 30 minuten wachten weet ik niet of er nog wel een trein gaat komen en besluit ik een dagje thuis te werken.

En ga ik even koffie drinken in het Vlaamsch Broodhuys zodat ik toch nog de gezelligheid van mensen om me heen meekrijg.

Weekend! We bezoeken de Swan Market in de Van Nelle fabriek.

De Swan market heeft een leuk concept: het is zeker geen alledaagse markt. Leuke originele kraampjes en lekker eten. We kopen drie miniatuur schilderijtjes van Rotterdam en nemen een mooie cactus mee naar huis.

Cactus Bram.

Fernando maakt een visje klaar.

Een cadeautje voor mezelf.

Bokbiertjes met bitterballen.

Sabine komt spontaan naar Rotterdam, we lunchen bij Picknick.

De skyline van Rotterdam vanuit Kralingen. Wanneer de zon onder is gaan we met hardloop vriendinnetje Anne naar een pubquiz tussen de 50 plussers van de golfclub in Capelle. Fijne avond.

De eerste lange marathontraining, 25 kilometer op zondagochtend. En zelfs na een goede kom herstel-eten kan ik de stijfheid om maandagochtend toch niet voorkomen. Elke keer wanneer ik opsta van mijn bureaustoel voel ik me een 80 jarige.

In de eerste week van februari stap ik alweer in het vliegtuig. Deze keer naar Valencia, waar ik Spaanse les ga volgen en het mooie Valencia ga ontdekken.

Hoe was jullie januari maand? 🙂

2 Replies to “Doodgewone dingen: januari”

  1. Heerlijk Turijn! Ik wil die stad ook nog graag ontdekken. Valencia is leuk!

  2. Jeetje, wat een heerlijke foto’s allemaal, ik kan daar altijd zo van genieten bij jou! Lukt het een beetje om het in februari rustiger aan te doen? Zelfs feb is al weer bijna voorbij. Bij mij gaat de tijd razendsnel en ik moet het ook een pietsie rustiger aan doen. Epic fail. Ondanks de kou ziet Turijn er geweldig uit. Wat lekker dat jullie daar waren.

Geef een reactie