Favoriet: Dulce de Leche, Valencia

Dulce de leche is een karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk en suiker. In Latijns Amerika is men dol op deze mierzoete pasta en zowel in Mexico, Panama als Peru heb ik er van mogen proeven. In Valencia bezocht ik twee weken terug dit fijne café waar je van ochtend tot avond terecht kan en grote potten zelfgemaakte Dulce de Leche kan krijgen.

De etalages staan vol met taarten, muffins, zoete broodjes, chocolade(melk) en gebak. En dat is in zo’n tijd vol groene sapjes en boterhammen zonder echte boter ook wel eens lekker. Ik ben een gezonde eter en ben dol op stapels groente, maar zonder taart is het leven zo saai.

Een extra service: ze bezorgen de taarten ook. Maar beter ga je er even gezellig zitten, zo kan je na een vruchten- of citroentaartje nog besluiten wat lekkers mee te nemen voor onderweg.

Dulce de Leche

Calle Jesús 71 Bajo, Valencia. Elke dag geopend van 8:00 tot 21:00.

5 Replies to “Favoriet: Dulce de Leche, Valencia”

 1. Lekker! In Argentinië heb ik het voor het eerst geproefd. In Colombia hebben ze het ook, maar hier heet het arequipe. Zo lekker!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Mierzoet, maar voor af en toe wel lekker 🙂 Volgens mij heet het in Mexico Canjeta!

 2. Oh! Ik had toentertijd dit adresje wel gezien in de 100% (toen nog), maar ik ben er niet geweest. Nu heb ik spijt!!!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Ha! Daar komt mijn tip ook vandaan. No worries Nanda, een goed excuus om nog eens naar Spanje te gaan 😉

 3. Aah, daar ben ik ook geweest. Wat een keuzestress had ik door al die lekkere dingen. Ik heb nu weer trek.

Geef een reactie