Doodgewone dingen: februari

Februari had een goed begin in de Spaanse zon. Ik vloog voor een week naar het mooie Valencia waar ik op mijn gemak de stad ontdekte. Wat een luxe dat we op twee uurtjes vliegen in Spanje uit het vliegtuig kunnen stappen. Verder was het weer tijd voor de boekenclub, zag ik een aantal lieve vrienden, liep ik een aantal vermoeiende lange afstanden en was er gelukkig weer tijd om wat meer te koken. En het hoogtepunt van de maand: boer zoekt vrouw begon weer 😉

Maar eerst begin ik februari met een late nieuwjaarsborrel in Rotterdam met Evelien en Jessie. We eten Marokaans bij Dunya Lokanta en biertjes bij Brasserie Le Nord. Een hele fijne avond.

De volgende ochtend ga ik vroeg op weg naar Antwerpen voor Sita’s vrijgezellenfeestje. We starten in het MAS en gaan lunchen in het gezellige S’il Eau.

En dan is het zondag en sta ik in Valencia!

Ik verblijf er 7 dagen. ’s Ochtends ontdek ik de stad, ’s middags volg ik Spaanse lessen, ‘ s avonds is gereserveerd voor Spaanse wijn en tapas 🙂

Valencia is prachtig. Het is overdag 20 graden, in de avond koelt het af tot een graad of 10.

Prachtige Valenciaanse klederdracht.

Het laatste weekend komt Fernando me opzoeken en genieten we nog eventjes van het Spaanse leven tot we zondagavond weer terugvliegen met een koffer vol Spaans lekkers.

Terug in Rotterdam. Op vrijdagavond na het werk gaan we Thais eten bij Soi 3. Voor de tweede keer, dan moet het wel goed zijn.

En we drinken Thaise biertjes om de pepers te blussen.

Na een gezellig avondje bij een vriendin in Rotterdam lig ik voor 12 uur alweer in bed. Zondag staat namelijk 27 kilometer op de planning.  We lopen van Rotterdam naar Delft – en weer terug langs het water.

Fernando kookt: taco’s met garnalen en mango.

Een collega regelt een rondleiding door het Student Hotel voor ons team etentje. Bijzonder concept, al is het voor de meeste internationale studenten wel een duur verblijf.

Janna en Jasper komen op bezoek en we drinken Valenciaanse wijn, chorizo, queso en jamón.

We bezoeken de expositie ‘Ik kook dus ik ben’ in het Wereldmuseum. Vooral de film over het Rotterdamse eten is erg vermakelijk. Wisten jullie dat het eerste Chinese restaurant in Nederland in Rotterdam stond?

Kijken naar eten maakt hongerig – tijd voor een taartje bij Fröbel, een lunchroom waar verstandelijk gehandicapte mensen een goede training krijgen. Een plek om terug te komen.

De marathon van Rotterdam komt steeds dichterbij en het is tijd voor 30 kilometer. Mijn benen voelen zwaar en het loopt voor geen meter. Ik tik de 30 kilometer toch aan. Ik weet dat het deel uitmaakt van de training, zo’n dag dat het niet gaat, maar lekker voelt het niet.

De rest van de dag spendeer ik op de bank. Voor Boer zoekt vrouw en af en toe het 8 uur journaal maak ik een uitzondering, maar de tv gaat de laatste tijd niet zoveel meer aan.

’s Middags gaan we toch nog eventjes naar buiten. We drinken appelcider en biertjes en eten frietjes bij Belgisch biercafe Boudewijn op de Nieuwe Binnenweg. De beste remedie voor spierpijn.

We snuffelen nog wat in de boekhandel en ik geef mezelf een mooi boek cadeau. Met een kleedje op de bank en wat chocolade binnen handbereik even wat Deense inspiratie opdoen.

Een vrije woensdagavond: risotto en rode wijn.

Het weekend begint altijd beter met vers brood van Jordy’s Bakery.

Boekenclub bij Inte en we worden verwend met een uitgebreid drie gangen menu.

En ook al hebben we geen ijskoude winter gehad dit jaar, ik kijk al wel weer uit naar de lente. Geen handschoenen meer aan en zware winterlaarzen aan mijn voeten maar jurkjes zonder dikke panty’s en sandaaltjes aan. Of is dat nu iets teveel gevraagd?

In deze maand zijn we al langzaam aan het nadenken voor onze reisplannen dit jaar. We denken nu aan IJsland, Roemenië en Indonesië. Maart beginnen we met een weekendje in Luxemburg.

Hoe was jullie februari maand? 🙂

2 Replies to “Doodgewone dingen: februari”

  1. Argh!! Ik zit dit te lezen terwijl ik al een beetje trek heb. Vanavond pas wat later (voor mij dan..) uit eten. Er zou een waarschuwing boven moeten staan ;-). Wat heb je weer leuke dingen gedaan.
    Je keuzes zijn lekker uiteenliggend.

    Mijn februari stond echt in het teken van opruimen. Heel veel troep opruimen en toen dat klaar was begon het weer te borrelen om reisplannen te gaan maken.

    Heb een mooi maart!

  2. Wat super leuk dat je zo Spaans kon leren in Valencia! Wij lagen er ooit een aantal maanden in de (enorme!) haven en ik vond het ook een hele fijne plek. Respect trouwens hoor, hoe je maar doorrent, ook al heb je een dag waarop het minder lekker gaat. En dit heb ik ook al op je IG gezegd, maar jullie huisje! Zo heerlijk! X

Geef een reactie