Luxemburg Stad

Groothertogdom Luxemburg. Een grote naam voor zo’n klein landje – het kleinste land van Europa na mini-Malta.

Iedereen die de hoofdstad van Luxemburg heeft bezocht, weet dat de Stad eigenlijk een Dorp is. Je bent er dus zo doorheen gewandeld. En wandelen is fijn. Onderschat de afstanden in Luxemburg echter niet, de stad heeft een dal, hoge stadsmuren en lage parken. En dan kan wandelen opeens best een uitdaging zijn. Maar voor een mooi uitzicht moet je wat over hebben.

Mijn tips voor Luxemburg Stad (Dorp):

  • La Table Du Pain

Ontbijten, brunchen of lunchen bij La Table Du Pain. Dit knusse Luxemburgse cafeetje heeft goed brood, de beste taartjes en vriendelijke bediening.

  • Chemin de la Corniche

Europa’s mooiste balkon. Vanaf deze route heb je een prachtig uitzicht op de schattige daken van de Luxemburgse huisjes en het vallei beneden in het dal.

  • Kirchberg

Een heel ander stukje Luxemburg. Het stuk waar de Europese instellingen zich bevinden. Ik heb een aantal instellingen bezocht tijdens mijn studie en mijn werk, en eerlijk: indrukwekkend.

  • Pizzaria Bacchus

Pizza is misschien niet de meest originele aanbeveling, maar deze pizza mag je niet overslaan. De beste pizza van Luxemburg (al heb ik niet alle pizzaria’s geprobeerd ;-)).

  • De Wenzelroute

Loop de twee uur durende wandelroute door de stad. Doe maar op zondag, want dan is alles toch dicht in ut durp.

  • Bioscoop Utopolis

Als je je afvraagt waarom Luxemburg leeg is op een zaterdagavond? Men zit in de bioscoop. Utopolis Kirchberg heeft tien grote zalen die op een zaterdagavond allemaal uitverkocht kunnen zijn. Gelukkig hadden we op tijd een kaartje en zaten we gezellig tussen de rest van het land.

One Reply to “Luxemburg Stad”

  1. […] terugblik op maart. In maart vertrokken we voor een weekend naar Luxemburg, nam ik mama mee voor een dagje sauna, bezochten we Sita’s bruiloft in Antwerpen en boekten […]

Geef een reactie