Doodgewone dingen: Maart

De klok is weer verzet en dat betekent maar één ding: de zomer komt eraan! Ik heb in ieder geval mijn bikini weer uit de kast gehaald en mijn zonnebril opgezocht. Zo help ik de weergoden een beetje.

Maart was weer een fijne en drukke maand. We verhuisden naar ons nieuwe (oude) appartement, doken in de sneeuw in Oostenrijk, renden in de mooie natuur en ontvingen bezoek uit België. En helaas vonden er deze maand ook wat minder fijne dingen plaats. Naast de afschuwelijke aanslagen in Brussel overleed de jongste broer van mijn moeder plotseling. Herinneringen ophalen aan mijn lieve en een beetje gekke oom. Hij gaat gemist worden, dat is zeker.

Maart begon met de verhuizing naar ons nieuwe appartement. We wonen op de 3e en 4e verdieping en alle meubels werden met de lift via het balkon naar boven gebracht om de steile Nederlandse trappen te vermijden.

Een paar dagen later vertrekken we voor vijf dagen naar Oostenrijk. Fernando en ik staan beiden voor het eerst op ski’s. Het voelt vrij natuurlijk aan, ik lijk zowaar talent te hebben. Wie had dat gedacht, het langlaufen een aantal jaar terug voelde ver van natuurlijk 😉

Mijn favoriete drankje in Oostenrijk: Almdudler.

We gaan met de groep met de bobslee van de berg naar beneden. Echt sturen gaat niet en we glijden bij elke bocht de sneeuwberg in – als we er al niet halverwege afgevallen zijn. Ik heb in tijden niet zo hard gelachen.

Terug in Nederland: lente in Den Haag! Ik ga lunchen met lieve Sabine en ik loop vanaf het centrum weer terug naar het station. Ik heb er drie stages gelopen en mijn eerste baan gehad, Den Haag is toch wel speciaal voor mij.

Rennen in Renesse. Koud en zonnig, genieten!

Na het rennen rijden we door naar opa in Bruinisse waar we visjes eten en mijn opa ons weer mooie verhalen te vertellen heeft. We lopen nog een klein rondje door het dorp voordat we weer terugrijden.

Weekend: extra veel tijd voor ontbijt. Vers fruit, warme pannenkoeken en een krantje.

Fernando is blij met zijn Nederlandse fiets 🙂

We bezoeken het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Kleiner dan ik had verwacht, maar dat is ook wel prettig. Zo heb je na het bezoek niet het gevoel er te zijn doorheen gesjeesd.

We gaan een hapje eten bij een Dominicaans restaurant op de Nieuwe Binnenweg. Lieve bediening, heerlijk eten, en de porties zijn zo ruim dat er geen toetje meer bij past.

Boekenclub met een speciale gast!

We hebben bezoek uit Leuven en lopen richting Kop van Zuid. Het eerste terrasje van het jaar!

Bloemetjes in huis!

Highstreet hotdogs in de Hoogstraat heeft verrassend lekkere hotdogs. Deze Japanse versie met wasabi en zeewier is mijn favoriet. We komen er later achter dat deze hotdog-bar gerund wordt door de nicht (+ vriend) van mijn neefje en nichtje… toevallig.

Op tweede paasdag rennen we in de Loonse en Drunese Duinen. Het stormt er flink en we moeten aardig wat bomen overspringen om de weg te kunnen volgen. Zo blijft het rennen avontuurlijk 😉

Na het rennen door naar mijn ouders waar we aanschuiven bij een uitgebreide paaslunch.

 

Koffie en de krant, die ik deze maand ontving nu mijn vriendin in Nicaragua zit.

Rondlopen door Rotterdam. Er is nog zoveel te ontdekken!

Hoe was jullie maart-maand? 🙂

10 Replies to “Doodgewone dingen: Maart”

 1. Wat fijn om te lezen en te kijken weer! Die foto’s van jou vervelen nooit. Oostenrijk vind ik echt een geweldige bestemming, zou graag weer eens gaan. Leuk trouwens Fernando op de fiets 😀

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Leuk Sabine, dankjewel!

 2. Anjo Laurijssen zegt: Beantwoorden

  Heerlijk om jullie zo te kunnen volgen, x voor jullie beiden

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Anjo! Leuk je berichtjes 🙂

 3. Wat geniet ik van je plaatjes en de rust die ze uistralen. En wat vervelend om te horen van je oom. Ik hoop dat je de Londen in Stijl wint trouwens… ik doe het at random ;-).

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Haha, eventjes hopen op goede kansen dan 😉 Londen is zo’n fijne stad!

 4. Inderdaad, kom maar door met die zomer! Vandaag was al een heerlijk voorproefje. Hier tenminste wel. Ik zie je hardloopfoto’s en bedenk me dat ik daar ook echt weer eens aan moet beginnen… zucht… het ziet er zo fijn uit, maar moet mezelf nog even motiveren om echt aan de slag te gaan 🙂

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Heel herkenbaar Yvonne, ik heb ook mijn momenten 😉 Maar juist naar een andere plek gaan motiveert erg om te rennen, altijd hetzelfde rondje doen is echt niets voor mij!

 5. Ondanks de vervelende gebeurtenissen toch nog een mooie maand! en wat een prachtige ruimte hebben jullie in Den Haag

 6. Ha leuk, op de ski’s! Jesús en ik wilden in Servië gaan skiën, maar het is er niet van gekomen. Een Cubaan op de ski’s leek me ook wel een topper 😉 Almdudler is ook mijn favoriete wintersportdrankje! En nu: hup, op naar de zomer.

Geef een reactie