Favoriet: Bertmans, Rotterdam

Een groot voordeel aan een nieuwe stad is alles opnieuw kunnen ontdekken. Naast de weg vinden – wat nog niet zo makkelijk is voor iemand zonder richtingsgevoel – is mijn nieuwe hobby cafeetjes en restaurants uitproberen. Gevonden: mijn eerste favoriete plek in Rotterdam!

Een plek om voor terug te komen, dus dat heb ik ondertussen ook gedaan. Zonder te verdwalen. Tijdens onze zoektocht naar een appartement in Rotterdam kwamen we hier voor het eerst. Na 7 appartementsbezichtigingen hadden we aardig trek. Oké, heel veel trek.

En dat komt goed uit, want bij Bertmans kan je heel lekker eten. De menukaart biedt eten uit het seizoen met veel groenten en granen, veel vegetarische opties, en ook veganisten kunnen hier terecht. Alles ziet er smakelijk en gezond uit. De gerechten zijn origineel; we bestellen een linzencurry, een salade met eend, een zoete aardappelsoep en wat extra brood. Smakelijk en vullend – er kan zelfs geen toetje meer bij.

De tweede keer dat ik Bertmans bezocht was op een vrijdagmiddag. Een groot verschil met de rustige maandagmiddag; de ruimte was vol en toen ik het laatste tafeltje kreeg toegewezen werden de volgende klanten gevraagd om buiten te wachten. De lunch was weer goed, maar doordat het er aardig lawaaierig was en er een lange rij voor de tafeltjes was, voelde ik mij niet op mijn gemak om langer te blijven en e-mails te beantwoorden. Houd hier rekening mee, in het weekend zit Bertmans vol en is het een aardige kippenhok. Gezellig is het wel.

Het enige nadeel is dat Bertmans niet naast mijn nieuwe huis ligt. Maar dat is dan weer een voordeel voor mijn bankrekening.

Zaagmolenkade 15, 3035 KA Rotterdam

Maandag – donderdag 9:30 – 17:30, vrijdag – zondag 9:30 – 18:00

Facebook

2 Replies to “Favoriet: Bertmans, Rotterdam”

  1. Klinkt goed! Leuk om nu in je nieuwe stad alles te gaan ontdekken! 😀

    1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

      Heerlijk is dat 🙂 Gelukkig is er nog heel veel te zien in Rotterdam!

Geef een reactie