Favoriet: Peck 47, Brussel

Zoveel leuke plekjes in Brussel om over te schrijven. Plekjes die ik al heb ontdekt en plekjes die ik nog wil ontdekken – maar dat zal wat lastiger gaan worden nu we morgen naar Rotterdam verhuizen. Gelukkig krijgen we er een nieuw te ontdekken stad voor terug 🙂

Vandaag: één van mijn favoriete brunchcafés in het centrum van Brussel.

Peck 47 ligt namelijk in het hart van het centrum. Toen een vriendin voorstelde hier te gaan brunchen op zaterdagochtend was ik een beetje sceptisch. Een café op steenworp afstand van de Grote Markt is vaak niet zo’n goed teken. Maar Peck 47 mag je best uitproberen! Wanneer je in het centrum van Brussel bent en je hebt dorst en/of honger: sla Manneke Pis eens over en ga hierheen voor een koffie met een stukje taart.

Ondanks dat de ruimte niet zo groot is, is Peck 47 heel licht door de grote ramen. De linkermuur is totaal bedekt met krijtbord en je vindt er overal mooie houten details. We zien grote kannen kleurrijke sappen en smoothies op kleine houten tafels en de serveersters lopen rond met goed gevulde borden.

Peck 47 serveert de hele dag vers bereidde gerechten met een Britse twist. Ik bestel de gepocheerde eieren met veggies en zuurdesembrood, mijn vriendin gaat voor de hartige wafels. In het weekend kan het aardig vol worden, dus wil je er brunchen dan is het een goed idee om op tijd te komen.

Een aantal weken later neem ik Fernando mee voor een late lunch. Ik ben weer tevreden: Peck 47 serveert goede porties voor redelijke prijzen.

Rue du Marché aux Poulets 47, 1000 Brussel

Geopend van maandag – vrijdag 7:30-21:00
Zaterdag 9:00-22:00
Zondag 9:00-21:00

Facebook

4 Replies to “Favoriet: Peck 47, Brussel”

  1. Ziet er supergoed uit zeg! Ik ken Brussel niet zo goed, maar zeker een goede tip dit voor de eerstvolgende keer dat ik er weer eens ben (zal nog wel even duren voordat het zover is haha).

  2. Nee dat kan ik me goed voorstellen 😉
    Als het zover is laat het me maar weten; ik heb een aardig lijstje met tips voor je!

  3. Hey! Ik zoek pin-knopjes om het te kunnen pinnen :-). Ik vroeg me opeens af met wat voor camera jij deze foto’s maakt. En of je die dan standaard in je tas hebt zitten…

    1. Ik ben (nog) niet echt bekend met Pinterest, Nanda! Deze foto’s zijn met een simpele spiegelreflex gemaakt, de Nikon D3100 met een 50mm lens (dus redelijk licht). Standaard in mijn tas zit-ie niet, maar als we op een zonnige dag naar buiten gaan probeer ik ‘m wel altijd mee te nemen, zoveel weegt de camera niet 🙂

Geef een reactie