Mount Fuji, Japan

Ons excuus voor de reis naar Japan afgelopen voorjaar was de UTMF die Fernando ging lopen. Jaarlijks gaan 1200 deelnemers deze uitdaging aan, een uitdaging waarbij de deelnemers in 168 km de Mont Fuji rond rennen. Toen Fernando daadwerkelijk werd ingeloot, gingen we op zoek naar goedkope tickets en begonnen we onze rondreis voor te bereiden. De planning was om de race rond de Fuji San in zo’n twee dagen uit te lopen. Voordat we op weg gaan naar deze adembenemende berg acclimatiseren we eerst een aantal dagen bij een vriendin in Tokio.

De racedag begint zonnig en aan het eind van de middag beginnen de deelnemers aan hun tocht. Op dag twee van de trail huur ik een fiets en bereik ik het 100km punt om Fernando te zien. Ik heb een globale kaart bij me, maar kan niet precies zien waar het rustpunt zich bevindt. Wanneer ik een café binnenstap om de weg te vragen, komt een Japanse vrouw naar mij toe die mij verteld dat ze met haar man op weg is naar hetzelfde rustpunt. We vinden de weg en na een half uurtje doortrappen vinden we het 100 km punt. Na een uurtje mensen kijken komt Fernando binnengerend, en na een aantal borden noedels en een massage is hij zelfs een uurtje gaan liggen. Klaar voor de laatste nacht en de laatste (en zwaarste!) 70 kilometer.

Na zijn vertrek is het ook voor mij tijd om terug te gaan. Ik red het helaas niet voor zonsondergang, maar ik heb bijna de hele tocht kunnen genieten van het uitzicht op de Mont Fuji. Ik heb al een aantal mooie verhalen gehoord over een hike naar de top van de Mount Fuji op 3776 meter hoogte; wie weet kom ik nog eens terug voor een echte beklimming!

 

5 Replies to “Mount Fuji, Japan”

  1. prachige foto’s. Ben echt jaloers!

    1. Dankjewel 🙂 Al ligt dat meer aan het uitzicht dan aan de fotograaf!

  2. Wat is die Mount Fuji toch sprookjesachtig mooi! Wij zijn van plan om volgend jaar naar Japan te trekken en willen hem zeker ook zien! Mijn vriend doet ook aan trailrunnen, maar niet op zo’n topniveau… jammer, want anders konden we er op die manier ook eens geraken 🙂

    1. Aan de andere kant boek je buiten deze week van de trail wel makkelijker een accommodatie 😉 Leuk dat jullie ook naar Japan gaan, het is een heel bijzonder land. Als je ergens nog tips over wilt dan hoor ik het wel!

  3. Wat een mooie foto’s en wat gaaf om Mount Fuji zo helder te zien! Bij ons lag ‘ie in een dikke wolk, alleen bij de landing op Tokyo hadden we een briljant uitzicht. Hopelijk wil ‘ie volgend jaar wel in volle glorie tevoorschijn komen 🙂

Geef een reactie