Beaujeu, Frankrijk

IMG_1625

Verschillende kleuren dwarrelen om je oren. Kleine blaadjes, grote eikenbladeren, helikopter-blaadjes. Sommige bomen zitten nog vol met bladeren, andere bomen hebben al kale kruinen. In het Leopold park tussen de EU-gebouwen staat momenteel een prachtige boom die van groen in geel, oranje en rood overloopt. Weet iemand waarom sommige bomen van beneden naar boven kleuren, en andere bomen van boven naar beneden?

De afwisseling van de seizoenen vindt ik één van de fijne dingen aan Europa. De verschillen laten je verlangen naar het komende seizoen. En ieder seizoen heeft zijn eigen fijne kenmerken. De eerste warme lentedagen, de sneeuw in de winter, de lange zomernachten en de kleurrijke bomen in de herfst. De metro gebruik in niet vaak; ik ga graag lopend op weg naar mijn afspraken en vergaderingen omdat ik geniet van de heldere luchten en de mooie bomen. Ik ben ook erg blij met de locatie van ons appartement in Brussel – we zitten precies tussen het mooie Jubelpark en het Woluwepark in. En voor lange boswandelingen zijn we binnen een paar kilometer in het Zoniënwoud.

Voordat je denkt dat ik alleen maar boswandelingen maak, ik heb ook nog andere hobby’s. Zoals wijn drinken. Eén van de redenen waarom ik in Frankrijk ben gaan studeren 😉 Vanuit het internationale studenten netwerk werd er in Lyon regelmatig een activiteit georganiseerd voor de buitenlandse studenten. De busreis die het snelst vol zat was een reis naar Beaujeu, om de Beaujolais Nouveau te proeven.

Traditioneel wordt elke derde donderdag van november de nieuwe wijn gepresenteerd. Dit gebeurd in meerdere steden, maar om het mee te maken in Beaujeu is extra bijzonder. ’s Middags kregen we een rondleiding over de wijngaard, daarna mochten we de verschillende wijnen proeven. ’s Avonds was het feest compleet met muziek, eten, vuurwerk en nog meer wijn.

IMG_1644

3 Replies to “Beaujeu, Frankrijk”

  1. Ooh fijn 🙂 Wandelen en dan wijn. Ziet er mooi uit!

    1. Geen slechte combinatie, toch? 😉

  2. Lekker, wijnreizen!

Geef een reactie