Brussel: Waar kom je voor een koffie of broodje

Na een overzicht van mijn favoriete plekken voor een biertje, hier mijn nieuw ontdekte cafés voor koffie, taart of broodjes in Brussel.

Karsmakers
Fijne sfeer, knapperige bagels, versgeperste sapjes en potten met thee. Bij mooi weer een groot terras aan de achterzijde van dit koffiehuis. Bij regen is er binnen ook voldoende plaats. Ook mogelijk om je bagel en koffie mee te nemen.
Rue de Trèves 20.

2014-10-30 16.02.28

Café Librairie Filigranes
Na rondgedwaald te hebben in deze enorme boekenwinkel kun je neerstrijken bij een tafeltje in het café in het midden van de winkel. Bij de houten bar met barkrukken kun je er naast koffie, thee, verse jus en frisdrank ook terecht voor bier, wijn en champagne. De kleine selectie lunch opties zoals (verpakte) salade, sushi en broodjes ziet er niet zo bijzonder uit, daarentegen zijn er veel smakelijke quiches en taarten. 7 dagen per week geopend; door de week lekker rustig, in het weekend vaak vol.
Avenue des Arts 39-42.

Leopold café en press
Een klein aanbod aan broodjes, maar het aanbod in taarten is des te groter. Thee krijg je in een theepot en de milkshakes worden vers bereid waar je bijstaat. Boeken, kranten en tijdschriften aanwezig, waardoor het café ook veel personen die alleen zijn aantrekt. De brunch ziet er heel goed uit – binnenkort maar uitproberen.
Avenue de Tervuren 113.

2014-10-15 15.52.19Mer du Nord
Een begrip in Brussel voor verse vis, vissoep, garnalenkroketjes en gebakken visburgers. De krabburger is erg lekker, de Nederlandse kibbeling is lekkerder dan die uit Mer du Nord. In Brussel staat niet op elke markt een viskraam, dus hier moeten we het mee doen. Je komt hier ook vooral voor de sfeer: je bestelt vis en met een glaasje (of fles) wijn ga je aan een van de sta tafels op het plein staan. Je naam wordt over het plein omgeroepen wanneer je visje klaar is.
Rue Sainte-Catherine 45.

DSC_0358

7 Replies to “Brussel: Waar kom je voor een koffie of broodje”

  1. He leuk, ik wil in de kerstvakantie een dag naar Brussel dus jouw aanraders komen goed van pas!

    1. Leuk Anne, als je nog meer tips nodig hebt dan hoor ik het wel!

  2. Oh! Leuk! Ik krijg zin om weer eens naar Brussel te gaan, ik was er ooit 1x… Lang geleden.e

    1. Dan zijn er voor jou vast veel nieuwe plekken te ontdekken! Tegenover het Centraal Station, in galerij Ravenstein, hebben ze hele goede (gratis) kaarten van de stad – ‘made by locals’. Deze kaart wordt regelmatig vernieuwd met de nieuwste hotspots en informatie.

  3. Dat zijn adresjes dat ik nog niet ken! Moet ik maar eens uitproberen! 😉

    1. Zeker doen!

  4. […] deel 1 komt deel 2, want ondertussen heb ik weer een aantal nieuwe plekjes […]

Geef een reactie