Brussel: waar kom je voor een koffie, taartje of broodje II

Na deel 1 komt deel 2, want ondertussen heb ik weer een aantal nieuwe plekjes ontdekt!

Frederic Blondeel

Bij deze chocolatier kom je eigenlijk vooral voor chocolade. Chocolademelk, verschillende soorten pralines en heel veel chocolade ijs. Er is ook koffie en thee, maar de grote koppen warme chocolade zijn niet te versmaden. Twintig meter verderop in de straat zit een ‘take-away’ versie met wafels en ijs. Alleen gedurende de dag open. Quai aux Briques 24.

DSC_0033

Cafe du Natural Caffè

Lekkere ciabatta’s, goede koffie en voldoende zitruimte om je te installeren met je laptop zonder andere klanten te storen. Aan de raamkant kun je buiten mensen kijken, aan de muurkant kun je rustig werken zonder veel afleiding. Avenue Louise 196.

Café Sablon

Het is zondagmiddag twee uur en ik heb met een vriend afgesproken voor een kopje koffie. Voor de bar staat al een lange rij, ik kan nog net een vrij plekje aan het raam bemachtigen. Een populair klein cafeetje, vlakbij de Sablon-kerk in een fijne buurt vlakbij het centrum van Brussel. Hier vindt je ‘slow’-koffie voor de echte koffie liefhebbers en een ruime keuze aan heerlijke taartjes. De inrichting is redelijk chaotisch, maar wel gezellig. Rue de la Regence 26.

DSC_0378

Le Chalet Robinson

Ga voor een fijne wandeling en eindig met koffie en taart op deze bijzondere locatie. Deze brasserie in het midden van het bos is alleen bereikbaar met de pond. Of zwemmend, maar dat zal ik niet aanraden. Op een zondag kan het aardig druk zijn en de service aan de langzame kant, maar ik neem aan dat je hier niet terecht komt wanneer je haast hebt. Ook open voor lunch en diner. Sentier de l’Embarcadere 1.

6 Replies to “Brussel: waar kom je voor een koffie, taartje of broodje II”

  1. Helaas(!) gene plannen om binnenkort naar Brussel te gaan, man man wat ziet dat taartje er lekker uit!

    1. 🙂 Geen zorgen, ik denk dat het café nog wel eventjes blijft bestaan!

  2. Ik ga in Maart weer naar Brussel dus dat komt goed uit, thanks voor je tips!

    1. Leuk! Hopelijk is de lente dan al goed doorgekomen!

  3. Stom genoeg zit ik me net te realiseren dat ik Brussel eigenlijk altijd min of meer heb overgeslagen. Waarom? Geen idee maar misschien binnenkort maar eens verandering in brengen

    1. Goed idee, Simone! Brussel is wel een stad met een gebruiksaanwijzing, vindt ik persoonlijk. Het is geen bijzonder mooie stad, maar je hebt er hele fijne wijkjes, pleintjes en parken. Qua eten en drinken zit je sowieso goed, mits je de toeristische plekken rond de Grand Place ontwijkt 🙂

Geef een reactie