Brussel: Waar kom je voor een biertje

Zoals ik hier al schreef, heb je in Brussel genoeg plekken om een drankje te drinken. Ik heb al een aantal cafés uit kunnen proberen, en ondertussen ook al wat favorieten gevonden.

Zal ik Brussel nog verlaten zonder alle biertje geproefd te hebben?

Bar du Gaspi
Fijne bar in Schaerbeek met vriendelijk personeel welke je graag helpt bij het kiezen. Er is zelfs keuze uit verschillende biologische biertjes. Daarnaast kun je tot ’s avonds laat tapas (gaspas) bestellen, die elke dag op een groot krijtbord op de muur worden geschreven.

2014-09-12 21.08.53

Café Belga
Dit café aan Place Flagey heeft geen bijzondere inrichting maar wel een fijne sfeer. Afgelopen zomer werd er een groot scherm neergezet waarop alle WK wedstrijden bekeken konden worden, waardoor ik er aardig wat avonden heb doorgebracht. In de zomer zit je op het gezellige terras, in de koudere maanden neem je plaats in het ruime café. Regelmatig wordt er op zondagen live jazz gespeeld.

Toone
Dit café en poppentheater ineen vindt je midden in het centrum, al zit de ingang een beetje verstopt. Een gezellig typisch Brussels café met een eigen huiskat die tussen de bezoekers slaapt. Een aantal dagen per week wordt hier een poppenspel opgevoerd, al is deze plek zonder spel ook de moeite waard. Als het weer het toelaat kun je in de tuin zitten.

2014-08-31 18.40.17 HDR

Maison du Peuple
Nadat we Musée Horta bezocht hadden, waar we een miniatuur van het Maison du Peuple gezien hadden, liepen we verder door de wijk St. Gilles waar we dit café met dezelfde naam tegenkwamen. Wij namen plaats op het terras, binnen heeft het café ook een fijne sfeer.

DSC_0519

One Reply to “Brussel: Waar kom je voor een biertje”

  1. […] een overzicht van mijn favoriete plekken voor een biertje, hier mijn nieuw ontdekte cafés voor koffie, taart of […]

Geef een reactie