Parijs van boven

Parijs. De keren dat ik er geweest ben zijn niet meer op twee handen te tellen en nog steeds valt er zoveel te ontdekken. Een stad waar ik altijd kan genieten van de mooie gebouwen, waar ik regelmatig struikel over de toeristen, waar ik heerlijk Frans kan eten en waar ik vaker dan mij lief is veel te veel betaal voor een drankje op het terras.

Voor een snel uitzicht over de stad beklim je 284 treden van de Arc de Triomphe. De ark is in 1836 gebouwd om de overwinning van Napoleon uit 1805 te eren, en staat middenop de grootste rotonde ter wereld. Op een heldere dag zie je de sacré coeur, de eiffeltoren en de gebouwen van het wolkenkrabber-district La Défense.

Parijs van boven.

Een kaartje kost 9,50, tussen 18-25 jaar krijg je 3,50 korting. Metrostop Charles de Gaulle – Étoile.

One Reply to “Parijs van boven”

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

    Leuk! Veel plezier in Parijs 🙂

Geef een reactie