Isla Cozumel, Mexico

Je kan het Mexicaanse eiland Cozumel ontdekken met de scooter, auto of ezel. Mijn Nederlandse genen sturen mij echter naar de plaatselijke fietsverhuur. Het plan: fietsen langs de kust en zwemmen wanneer we zin hebben.

Zwemmen in de zee is heerlijk. Het aangename op en neer dobberen met de golven, het gevoel van gewichtloosheid; genieten. Genieten, tot het moment wanneer er iets glibberigs langs je been heen zwemt.

Het eiland Cozumel ligt 70 km ten zuiden van Cancún en is met 53 km lengte het langste eiland van Mexico. Cozumel is vooral bekend om zijn duik- en snorkelactiviteiten. Het water is zo helder dat je de vissen langs je voeten ziet zwemmen. De onderwaterwereld schijnt één van de mooiste plekken ter wereld te zijn. In 1961 nam Jacques Cousteau, ontdekkingsreiziger en onderzoeker, zijn beroemde videos op aan de kust van Cozumel, en sindsdien is het toerisme een van de grootste inkomstenbronnen van het eiland.

Praktisch:

– Vanaf Playa del Carmen gaan er per uur meerdere ferry’s van twee verschillende bootbedrijven. Aan te raden is om een enkeltje te kopen omdat tickets niet inwisselbaar zijn – en je zou maar net terug willen wanneer jouw bootbedrijf niet meer teruggaat.

– Op het eiland zelf vindt je gemakkelijk je weg. Buiten de steden is er geen openbaar vervoer, dus zorg voor een (huur)auto/taxi, scooter of fiets.

– Een fiets voor een dag heb je al vanaf 100 pesos (6 euro) per dag. Een auto, inclusief verzekeringen, voor 600 pesos. Onderhandel over de prijs, zelfs als er gedrukte prijzen zijn.

– Neem voldoende water mee. Hoewel er altijd wind is, schijnt de zon ook het hele jaar door. Het is handig je dorst voor te zijn wanneer je rondtourt en je niet precies weet wanneer je een waterpunt tegenkomt.

– Wanneer je geen snorkelset hebt meegenomen kun je deze bij bijna elke strandtent voor een prikje huren.

7 Replies to “Isla Cozumel, Mexico”

 1. Oeh wow… dat blauwe water! En wat goed dat je bent gaan fietsen 😉

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Ja, zo mooi helder! En dat fietsen zit er eenmaal in 😉

 2. Wat ziet het er ontzettend fijn uit! Moet ook echt eens die kant op. Geweldige fiets ook, je matcht!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Zelf uitgekozen 😉

 3. Wat een mooie foto’s! Ik droom echt al heel lang van Mexico maar voor één of andere reden is het er gewoon nog nooit van gekomen.

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel! En Mexico is het bezoeken waard, dit is nog maar een tipje van de sluier 🙂

 4. Isla Mujeres staat nog op mijn lijstje! Keuzes, keuzes 😉

Geef een reactie