Favoriet: Umamido, Brussel

Herinneringen aan de dampende kommen noedels in Japan wanneer ik een aanbeveling krijg om in een Japanse noedel-bar te gaan eten. Vanavond leek een goede avond om uit te proberen of de ramen in Brussel net zo lekker smaken als in Kyoto.

Umamido is simpel. De kleine ruimte heeft nog geen 10 tafeltjes en het menu is niet groot. Je kunt kiezen uit een handvol voorgerechten, een grote kom Japanse ramen (Shio – Shoyu – Miso – Kara Miso – Tonkotsu of Vegetarian) met eventueel nog een extra topping. Verder zijn er slechts twee soorten (Japanse) bier, frisdrank, wijn of warme/koude sake.

We komen binnen wanneer er nog één tafeltje vrij is. Een tafel aan het raam, perfecte timing. De tafels staan dicht op elkaar, wanneer je interesse hebt kun je zonder veel moeite het gesprek van je buren volgen.

De service is snel en vriendelijk. Ik zie grote kommen naast mij en aangezien ik niet veel honger heb besluiten we om samen een voorgerecht te delen en daarna een ramen-gerecht te bestellen. Fernando gaat voor de pittige variant, ik neem de vegetarische versie met tofu.

Een klein menu is vaak een goed teken; want wat er wel op de kaart staat, moet dan wel goed zijn. En dat is hier ook het geval. De gizoya zijn duidelijk vers en beide kommen ramen zijn erg smakelijk. Rijke, smaakvolle bouillon, zijdezachte tofu en knapperige groente. De soepen zijn vullend, maar als je een grote eter bent zou ik wel een voorgerecht aanbevelen.

De prijs-kwaliteit verhouding is prima. Voor minder dan 40 euro heb je twee goede komen ramen, twee biertjes en een voorgerecht. Het is geen restaurant waar je meerdere uren doorbrengt, maar deze ramen-bar is een fijne plek voor een relatief snelle hap. Of zoals ze zelf zeggen: slow food, served fast.

Chaussée de Vleurgat 1, 1050 Ixelles

Elke dag geopend van 12:00 – 14:40 en 18:00 – 22:00, zaterdag geopend tot 23:00.

5 Replies to “Favoriet: Umamido, Brussel”

 1. Ooh, haha, ik ging er ook net een review over schrijven, toevallig 🙂 Wij gingen 2 weken geleden naar de umamido op het Zuid in Antwerpen en ik had ook net de spicy ramen. Was wel echt héél pittig, maar zo lekker hé?! We gaan snel nog eens terug en dan wil ik die gizoya ook wel graag proberen. Wij gaan deze zomer naar Japan en wilden alvast een voorsmaakje van de Japanse keuken. Als het allemaal zo lekker is als deze ramen, staan we er heel goed voor 🙂

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Goede smaak 😉 En wat een fijn vooruitzicht, Japan! De Japanse keuken alleen al is een goede reden om het land te bezoeken 🙂

 2. […] vrijdagavond een spontaan etentje bij Umimado. We dwalen door de wijk Elsene, halen een ijsje en zijn pas rond half 1 thuis. Zaterdag lekker […]

 3. Dat ziet er goed uit! Mijn oog werd getrokken door die kom ramen aangezien ik net gisteren voor het eerst zelf een kom ramen gemaakt. Zóó lekker!!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Heerlijk! Ik moet toegeven dat ik ze zelf nog niet geprobeerd heb na te maken 🙂 Misschien toch maar wat vaker jouw blog bezoeken!

Geef een reactie