Procida: een klein paradijs

Onze bestemming van vandaag is slechts een boottocht weg van Napoli. Waar de meeste toeristen doorvaren naar de bekende toeristentrekpleisters Capri of Ischa, stappen wij bij de eerste stop uit: Procida.

Het rustige authentieke Procida is een groot contrast met de drukte van Napoli. Het eiland barst van de kleurrijke huisjes, smalle straatjes, gepensioneerde vissers in het zonnetje – veel jonge mensen komen we niet tegen – en onwijs steile trappen. Je zou maar een wasmachine naar boven moeten brengen. Het eiland heeft bijna 11 duizend inwoners en is het decor van meer dan 30 films waaronder The Talented Mr. Ripley en Il Postino.

De felle zon verwarmt ons op het terras aan de kade. Geen haast om iets te doen behalve te genieten. Nadat we de eerste heuvel beklommen hebben komen we aan op een rustig pleintje met uitzicht over de zee. Beter wordt het niet, en we besluiten hier maar een pizza te eten. We wachten vervolgens 20 minuten voordat ze heel rustig een tafelkleed over ons tafeltje komen uitleggen en onze bestelling opnemen. Haast bestaat niet op Procida.

Er gaan twee verschillende veerdiensten naar Procida vanuit Napoli: Caremar en SNAV. De reistijd ligt tussen de 30 en 40 minuten, afhankelijk of je de snelle of langzamere boot neemt.

3 Replies to “Procida: een klein paradijs”

  1. Prachtig zulke plekjes. Mooie foto’s ook weer 🙂 hup, op m’n lijst van toekomstige favorieten. X

    1. Dankjewel Sarah! Een Italiaans pareltje hoor, Procida. Een collega had het eiland aangeraden en daar ben ik haar heel dankbaar voor 🙂

Geef een reactie