Puebla, Mexico

Momenteel lees ik het boek de Cowboykampioen (Campeón gabacho) van de Mexicaanse schrijfster Aura Xilonen. Aura komt uit Puebla, de stad die ik begin dit jaar voor de tweede keer bezocht. In mijn mening naast Oaxaca een van de prettigste steden van Mexico. De stad voelt niet groot aan ondanks de 1,5 miljoen inwoners; je kunt de hele stad makkelijk met de voet bereiken. En met meer dan 70 kerken in de oude binnenstad is er ook voldoende te bekijken.

Puebla is naast Mexico Stad en Guadalajara de grootste stad van Mexico, al heeft het qua omvang natuurlijk bij lange na de grootte niet van de hoofdstad. Vanaf Mexico Stad rijd je binnen 2 uur naar Puebla.

Mijn tips voor Puebla:

  • Proef de Mole poblano, een heerlijke saus vol specerijen met pittige pepers en chocolade.
  • Bewonder de kathedraal, van zowel buiten als van binnen een bezoekje waard.
  • Bezoek het Museo Amparo. Het museum heeft naast de mooie collectie een prachtig dakterras vol bloemen waar je een drankje drinkt met uitzicht over de stad. Op zondag en maandag betaal je geen entreegeld.
  • Eet bij La Zanahoria een goedkope en smakelijke (vegetarische) lunch. Je kunt kiezen voor buffet of bestellen van de kaart én je zit hier gezellig tussen de poblanos. Iets chiquer is El Mural de los Poblanos in een koloniale binnenplaats: een goede plek om de Mole poblano te proberen.
  • Bezoek het Parque Fuertes, op een heldere dag heb je uitzicht op de vulkaan Popecatepetl.

Geef een reactie