Salinas de Maras, Peru

Duizenden zoutvelden die worden gebruikt sinds de Inca tijd. Een warm waterbron bovenaan de vallei stroomt tussen de velden door. We proeven het – zouter dan zout. Het water verdampt in de velden en het zout wat overblijft wordt verzameld. Mannen rijden met kruiwagens tussen de velden door en verplaatsen grote zakken met zoud. Het is hard werken met weinig bescherming tegen de felle zon.

De weg naar Salinas is nog niet zo evident; de bus maakt een steile afdaling op een smalle zanderige weg. Wanneer er een andere auto aankomt moeten we terug de berg op rijden – in achteruit. Het stof waait op en we voelen de bus slippen. Een beetje griezelig.

Salinas ligt in de Heilige Vallei van de Inca’s. De zoutvelden zijn te bereiken via de Río Urubamba, eventueel ook per fiets. De toegang is 5 pesos en je kunt in de diverse kraampjes zout kopen, in diverse kleuren en geuren.

Hebben jullie wel eens een zoutmijn bezocht?

6 Replies to “Salinas de Maras, Peru”

  1. Mooie foto’s. En nee, ik ben nog nooit in een zoutmijn geweest.

    1. Dankjewel Melanie 🙂

  2. Prachtige foto’s! Het doet me een beetje denken aan de leerlooierijen in Fes in Marokko. Ik ben wel in Peru geweest, maar dit heb ik helaas gemist.

    1. Dank Karlijn 🙂 Er is ook zoveel in Peru te bezoeken, het is nog niet zo makkelijk om een route te bepalen.

  3. Hier had ik al wel van gehoord, mooi om te zien. Zeker een plek die ik wil bezoeken als we ooit in Peru komen. Prachtige foto’s. In 2007 hadden we al vliegtickets geboekt toen we voor het werk onverwacht in de USA gingen wonen. Geen tijd voor 4 weken Peru. Daarna is het er nooit meer van gekomen maar het staat zeker nog op de bucketlist!

    1. Leuk Ivonne, Peru is zeker een bezoek waard. Zo’n divers land 🙂 Maar genoeg tijd om Peru nog te ontdekken!

Geef een reactie