Favoriet: Café Marlette, Parijs

Onwerkelijk. Het doden van zoveel onschuldigen, het doden van zoveel onschuld. Op zaterdagmorgen schrik ik letterlijk en figuurlijk wakker wanneer Fernando het dodental opnoemt. Op zaterdagavond rollen de tranen langzaam over mijn wangen wanneer ik de verhalen van de slachtoffers lees. En ook al wonen we aan de andere kant van Brussel dan de wijk waar de invallen plaatsvinden, de sirenes die het hele weekend – ook ’s nachts – door de stad heen galmen gaan door merg en been. We slapen het hele weekend slecht en ik denk dat wij niet de enigen zijn.

Ik realiseer me dat Sabine en ik nog geen week voor de aanslagen door de getroffen straten liepen. Ik schrik, maar het zal me niet tegenhouden om Parijs te blijven bezoeken. Parijs is nog steeds een wonderschone stad. En laten we dat vooral niet vergeten.

We kwamen Café Marlette eigenlijk per ongeluk tegen, toen we op zoek waren naar een ander ontbijtplekje. Wanneer we in de betreffende straat aankomen valt ons dit café meteen op. Het terras zit om 10 uur al vol en het ruikt er naar versgebakken koekjes.

Marlette is een biologisch merk wat zich richt op de verkoop van brood- koekjes- en taartmixen, welke je ook in het café kunt aanschaffen. Het merk is opgericht door Margot en Scarlette, wat tot Marlette heeft geleid. Sinds kort is er dus ook een café met dezelfde naam.

Geen Frans ontbijt voor mij, want op een koffie en een croissant kom ik de morgen niet door. We bestellen het meest simpele ontbijt-menu: verse jus, koffie, granola met yoghurt en vers fruit en een stuk taart / chocolate chip cookie of scone. Ik heb in tijden niet zo’n goede scone geproefd. Warm en overheerlijk.

51 Rue des Martyrs, 75009 Parijs.

Dinsdag tot en met vrijdag open van 8:30 tot 18:00, zaterdag en zondag open van 9:30 tot 18:00.

Website en Facebook

5 Replies to “Favoriet: Café Marlette, Parijs”

 1. Ach Ester, wat een nare, nare week moet jij daar gehad hebben! Het houdt niet op… Paris blijft prachtig, hoe dan ook. En dit adresje moet dus zeker op de lijst.
  Ik hoop dat de rust snel terugkeert daar aan de andere kant van de grens…

  1. Het lijkt vandaag weer wat rustiger te zijn. Het dagelijks leven kan natuurlijk niet voor altijd stil worden gelegd.

 2. Oeh, scones… Ziet er goed uit. Goed dat je het post ook. Parijs blijft toch Parijs… Een beetje off-topic, maar hoe is het in Brussel op het moment? Ik kruip een beetje onder een steen vandaan na het weekend en lees behoorlijk stevige berichten…

  1. Zo is het 🙂 Al hoorde ik deze week dat de toeristen zich niet zoveel aantrekken van de recente gebeurtenissen. Hopelijk denken de Parijzenaars daar hetzelfde over.

   In Brussel gaat het leven ondertussen gewoon door. Afgelopen weekend was wel even heftig, evenementen die werden afgelast, minder volk op straat, maar maandag kwam het dagelijks leven wel weer op gang. Wel even lastig voor de mensen met jonge kinderen, aangezien de scholen maandag en dinsdag nog gesloten waren, maar je kunt natuurlijk niet een aantal weken thuis gaan zitten. En buiten het feit dat we de hele dag sirenes hoorden, en wat meer militairen zagen, merkte je er niet zoveel van. Die militairen stonden er immers sinds januari ook al.

 3. […] Heerlijke brunch bij Café Marlette. […]

Geef een reactie