Val Venosta, Zuid Tirol

De wind waait zacht door het veld vol klaprozen. We horen zingende vogels, tjirpende sprinkhanen en in de verte vele koeienbellen. De rust wordt een beetje verstoord door mijn eigen adem – mijn hart klopt in mijn keel wanneer ik naar boven loop. Ik onderschat de bergen elke keer weer.

We zijn in Val Venosta – Vinschau – het westelijk gedeelte van Zuid-Tirol in Noord-Italië en lopen de Vinscher Höhenweg. Val Venosta is het droogste gedeelte van de Alpen en bevindt zich tussen 400 en 4000 hoogtemeters. De Vinscher Höhenweg is een route in dit dal met een totale lengte van 108 kilometer. Gelukkig kan je ook delen lopen, in elk klein dorpje is er een weg te vinden die aansluit op deze route. Wij begonnen vanuit ons hotel met de klim naar boven en liepen in zo’n 4 uur 10 kilometer met 1200 hoogtemeters. Een flinke klim. Als je de klim niet zo ziet zitten kun je er ook voor kiezen de kabelbaan naar boven te nemen en vanuit daar naar beneden te wandelen.

En voor de fanatiekelingen: de gehele tocht is in 6 dagen uit te lopen. De tocht is van april tot oktober te lopen, houd er wel rekening mee dat het in hartje zomer ontzettend warm is.

5 Replies to “Val Venosta, Zuid Tirol”

 1. Mooie foto’s! Wij gaan volgende week vier volle dagen wandelen in de Dolomieten. Weet nu al dat ik veeeeel langer weg wil. Ziet er supertof uit daar. Veel plezier jullie!!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Marcella! Ik ben benieuwd welke mooie tochten jullie hebben gemaakt 🙂

 2. Wauw prachtige foto’s! Ik houd ook enorm van wandelen en zou deze tocht zeker doen. Naar boven lopen daar heb ik nog wel eens moeite mee, zeker in de hitte. Maar die prachtige natuur sleept me er altijd weer doorheen!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Sabine! Ik hoop op de tocht naar boven altijd op veel (bos)beschutting, in dat geval kan ik de hitte nog wel verdragen. En in juni is het gelukkig minder warm dan juli of augustus!

Geef een reactie