Mijn verjaardag: jaaroverzicht in reizen

Huppa: negenentwintig jaar oud alweer. Negen-en-twintig! En sinds mijn 28ste verjaardag is er best een hoop veranderd. In één jaar vanuit Brussel terug naar Nederland, een nieuwe baan, een nieuwe stad en een nieuw huis.

Mijn 28ste jaar was een mooi jaar. En dat komt ook door de mooie reizen die ik heb mogen maken. Net zoals vorig jaar en het jaar ervoor: een goed excuus om even stil te staan bij alle mooie reismomenten van het afgelopen levensjaar.

Tenerife

Een dag na kerst en vier dagen na mijn 28ste verjaardag vliegen we naar de Canarische eilanden waar we de eerste dagen op het eiland Tenerife verblijven. Even ontkennen dat het winter is. We wandelen rond de vulkaan de El Teide, ontdekken een wandel-grottentocht en eten elke dag tapas in de steden San Cristóbal de La Laguna, La Orotava, Puerto de la Cruz en Masca.

IMG_1500

La Palma

Spontaan boeken we een bootticket naar het kleine broertje van Tenerife. La Palma is minder toeristisch en daarom voor ons net even fijner. We vinden een liefelijk familiehotel van waaruit we het eiland ontdekken. Hier ren ik de meest bijzondere trail route ooit – de Ruta de los Vulcanos. We rennen over de vulkaanrichels het eiland over, boven de wolken en met uitzicht over de zee.

ski

Oostenrijk

In maart gaan voor een ski-tripje naar Flachau: mijn eerste keer wintersport! En hoewel ik nog nooit op de latten gestaan heb, blijk ik er zowaar talent voor te hebben. Ik zweef de pistes over – al is het remmen nog wel een dingetje 😉 – en ben geen enkele keer gevallen. Fijn zo, de hele dag in de frisse lucht terwijl je normaal gesproken in de winter zoveel binnen zit. Voor herhaling vatbaar!

België

Een kort tripje naar Antwerpen. Vanuit Brussel deden we het regelmatig, maar vanuit Rotterdam is het ook niet zo ver. We hebben een mini-reunie met mijn lieve Vlaamse en Nederlandse vriendinnetjes die ik ken sinds we samen in Lyon studeerden.

Tsjechië

Onze Brusselse vrienden gaan trouwen in Praag. Hij is half Engels half Nederlands, zij komt uit Tsjechië. We hebben een prachtige dag vol met lieve mensen en grappige tradities, waaronder het bruidspaar wat elkaar soep voert met één gigantische slab voor. We plakken er een paar dagen aan vast en verblijven 5 dagen in Tsjechië, met een uitstapje naar het mooie Olomouc.

Zwitserland

De tweede bruiloft van het jaar vind plaats in Baden. Zwitserland is prachtig – zo jammer van de dure munt. Op de terugweg gaan we lunchen bij de voormalige professor van Fernando in Zurich en lopen we de stad weer eens door. Goede herinneringen aan een fijne tijd.

Italië

Een korte roadtrip naar de bergen aan het einde van de lente is zo fijn. De temperatuur is nog niet zo hoog en alles staat in bloei. We bezoeken Sud Tirol, het gekke stukje Italië waar ze toch Duits spreken. We bezoeken Bolzano, Trento, Merano en lopen prachtige tochten in de bergen van de dolomieten. Elke dag pizza en Italiaanse rode wijn, het leven is echt zo slecht nog niet. Op de terugweg slapen we nog een nachtje in het Franse Mulhouse.

DSC_0841

België

Een weekend in Luik vol met lekker eten. Terwijl Fernando door de heuvels in de Ardennen rent, dwaal ik de stad door. Op de terugweg naar Rotterdam bezoeken we onze vrienden in Leuven en pakkan we het jaarlijkse food festival mee.

Frankrijk

Fernando doet mee aan een trail rond de Mont Blanc. Na een bezoek aan vrienden in Zwitserland rijd hij door naar Chamonix. Ik heb een enkeltje geboekt naar Genève waarna ik met de bus naar Chamonix kom. Na de trail bezoeken we voor een dagje Annency, op de terugweg verblijven we een nacht in het verrassend gezellige Metz.

Panama

Na twee dagen Panama Stad bezoeken we  het mooie groene Boquette, waar we rondwandelen en een koffieplantage bezoeken. Twee dagen verder vertrekken we met de boot naar Bocas del Toro. Eerlijk? Het valt ons een beetje tegen. Ook al zitten we in het laagseizoen, je merkt dat het eiland niet fijner is geworden door het bezoek van de vele toeristen. Zwaar zonde van zo’n prachtig land – hopelijk wordt de natuur in de toekomst beter beschermd.

Costa Rica

Dus iets eerder dan gepland vertrekken we naar Costa Rica. En het voelt meteen goed wanneer we uit het vliegtuig stappen. Mensen zijn heel geïnteresseerd en geven ons veel tips over het land. We betalen (letterlijk) een prijs voor de natuur, en het is daarom geen goedkoop land, maar het voelt fijn om te weten dat er daadwerkelijk wat gedaan wordt aan de bescherming van de natuur. We verblijven elke twee dagen in een ander gebied van het land en kunnen daardoor veel zien.

Frankfurt

Samen met collega Sandra ga ik voor het werk naar Frankfurt. Gelukkig is er tussen het werk door nog wel tijd om de stad te verkennen. Een bijzondere stad met een zakelijk district waarbij de Zuidas opeens heel klein lijkt. De laatste avond gaan we voor de typische Frankfurtse schnitzel met een genoeg aantal glazen appelwijn.

Keulen

Een gewoonte, maar ik kom er graag. Ik ga samen met Mirjam uit eten en bezoek haar de volgende dag op de universiteit. Nog eventjes tijd voor de kerstmarkt voordat ik de trein weer instap.

Wat zal komend jaar ons brengen? Dit jaar eindig ik in elk geval in Italië, in het mooie Turijn. Ik ben er 8 jaar terug geweest, ook in de winter, en ik kijk er naar uit weer terug te gaan!

Op naar de big 30. Met vele mooie landen s’il vous plaît. Zou dit jaar net zoveel veranderingen meebrengen?

5 Replies to “Mijn verjaardag: jaaroverzicht in reizen”

  1. Wat een gaaf reisjaar, leuk om mee terug te blikken! Ik hoop dat 2017 ook weer een geweldig jaar wordt voor je 🙂

    1. Dankjewel Karlijn! Fijne jaarwisseling alvast!

  2. Een beetje laat maar nog van harte gefeliciteerd! Wat een mooi reisjaar heb je achter de rug zeg! Nu op naar een minstens net zo fantastisch jaar met een hoop mooie reizen!

    1. Dankjewel Sabine! 2017 gaat voor jou vast heel bijzonder worden 🙂

  3. Mooi reisjaar lady! Veel in Europa gezien, maar ook prachtige landen in Midden-Amerika. Super! Ik vond de Dolomieten ook echt heerlijk. Wil er over een aantal jaar zeker naar terug. Nog genoeg moois te ontdekken!!

Geef een reactie