Mijn verjaardag – jaaroverzicht in reizen

Vandaag mag ik 27 kaarsjes uitblazen! Ik ben een winterkindje, al ben ik eigenlijk erg gevoelig voor de donkere dagen. Een goed excuus om morgen naar Mexico te vertrekken voor wat zonne-energie. Tijd voor een overzicht met leuke herinneringen uit het afgelopen jaar.

Zwitserland
Mijn 26ste verjaardag vierde ik in Maastricht, waar we een kamer in een bed & breakfast huurden, de stad ontdekten en hemelse modder (chocolademousse) aten. Op tweede kerstdag reden we naar Zürich, waar we twee dagen bij Colombiaanse en Duitse vrienden verbleven. We liepen door het koude centrum en haalden gepofte kastanjes bij een van de kraampjes langs het meer van Zürich. Aan het eind van het jaar reden we naar de bergen, waar we samen met Zwitserse vrienden het nieuwe jaar inluiden.

DSC_0340

Frankrijk
In maart vertrokken we voor een lang weekend naar Parijs, waar we bij Franse vrienden sliepen en genoten van de eerste terrasjes in de zon. Terwijl Fernando de Ecotrail van Parijs liep at ik croissantjes, sprak ik met een vriend uit Lyon af en dwaalde ik rustig door de straten van Parijs.

DSC_0550

Japan
Midden april vertrokken we naar Tokio met een tussenstop in Istanbul. Drie weken later kwamen we weer op Schiphol aan met koffers vol herinneringen aan een bijzondere vakantie. We hebben aardig wat steden kunnen zien en veel lekkere gerechten kunnen uitproberen. Een goede eerste kennismaking met Japan.

DSC_0255_3

Engeland
In juni bezochten we Londen voor een lang weekend. We troffen het met het weer. We probeerden restaurantjes uit, dwaalden rond in musea en lagen in de zon in het park. De terugreis was stressvol, 10 minuten voor vertrek van het vliegtuig kwam ik op het vliegveld aan, maar gelukkig kon ik nog zonder problemen het vliegtuig in.

DSC_0287

Verhuizing naar België
In augustus verhuisde ik naar Brussel en schreef ik me in bij mijn nieuwe gemeente. Nadat ik een jaar lang om het weekend naar België reisde, was dit reistraject voorlopig klaar. Ik leerde de stad beter kennen en begon opnieuw met mijn Franse lessen.

DSC_0359

Frankrijk
Half augustus vertrokken we op de bonnefooi voor een week naar Normandië. Een tip: zonder hotel te boeken op pad gaan in het weekend van 16 augustus is in Frankrijk een slecht idee. Na 30 telefoontjes naar accommodaties was ik er even klaar mee, maar iets uit de geplande route hebben we alsnog een slaapplaats gevonden. We bezochten de stranden en begraafplaatsen van de tweede wereldoorlog en zagen heel wat steden. Met een auto vol appelcider keerden we terug naar Brussel.

DSC_1174

Litouwen
Eind oktober vertrok ik voor vijf dagen naar Vilnius met Sabine. Hoewel we dachten goed voorbereid te waren op het verschil in temperatuur, viel het gemiddelde van -5 toch wel tegen, vooral nadat het weekend het nog 25 graden in Brussel was. Ondanks de kou hebben we aardig veel van de stad kunnen zien en maken we zelfs nog een uitstapje naar Trikai, waar we een magisch kasteel bekeken.

DSC_0294

Mexico
Tijd voor onze derde reis naar Mexico. Ik heb nu al zin in de kleurrijke steden, het Mexicaanse eten en het aangename klimaat. We verblijven gedurende kerst bij Fernando’s familie, daarna gaan we kijken waar we zin in hebben.

Ik heb een heerlijk (reis)jaar gehad, en ben benieuwd wat komend jaar zal brengen. Alvast fijne kerstdagen en veel liefdevolle momenten voor het komende jaar toegewenst! Hebben jullie mooie plannen voor 2015?

18 Replies to “Mijn verjaardag – jaaroverzicht in reizen”

 1. Hoi Ester, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een gaaf (reis)jaar heb je achter de rug! Maak er een leuke dag van en geniet enorm van Mexico. Gaan wij hier rustig de storm uitzitten 😉

  1. Dankjewel voor je wensen Karlijn 🙂

 2. Gefeliciteerd! En mooie tripjes heb je achter de rug! Met name Japan, daar droom echt van. En heel fijn dat je nu alweer bijna naar Mexico gaat. Geniet er van en fijne feestdagen!

  1. Dankje Stéphanie! Fijne dagen terug 🙂

 3. Jeej gefeliciteerd! Wat heb je veel gezien dit jaar! Vertrek je een deze dagen naar Mexico? Wat heerlijk!

  1. Dank! Vanmiddag vliegen we 🙂 Fijne feestdagen!

 4. Wat een reisjaar! Het lijkt wel of iedereen non-stop op reis was dit jaar. Schitterende bestemmingen! Gefeliciteerd en veel plezier in Mexico 🙂

  1. Dank Joost!

 5. Wat een mooie trips heb je gemaakt dit jaar, Japan lijkt mij heel bijzonder! En dan vandaag ook nog naar Mexico, heerlijk zeg! Mooi land.. 😉 Alsnog van harte met je verjaardag en veel plezier in Mexico.. 🙂

  1. Dankjewel! En ja, Mexico is prachtig 🙂

 6. Wow… wat een ontzettend mooi reisjaar heb je achter de rug. Heel veel plezier in Mexico!

  1. Dankjewel Nanda! Fijne jaarwisseling!

 7. Alsnog van harte! Wat een mooi reisjaar <3 Have fun in Mexico!

  1. Dank Michelle:-)

 8. Wat een lekker reisjaar! Kan me alleen wel voorstellen dan van 25 naar -5 niet ideaal is. Op een mooi 2015!

  1. Zo waren we in ieder geval goed voorbereid op de Nederlandse/Belgische zomer 😉 Op naar een mooi 2015 inderdaad, gelukkig nieuwjaar!

 9. […] naar Tenerife, en waarschijnlijk zullen we ook La Palma bezoeken voor een kleine week. Na het vorig jaaroverzicht is het tijd voor een nieuw overzicht van mijn reizen afgelopen […]

 10. […] mooi jaar. En dat komt ook door de mooie reizen die ik heb mogen maken. Net zoals vorig jaar en het jaar ervoor: een goed excuus om even stil te staan bij alle mooie momenten van mijn afgelopen […]

Geef een reactie