Mijn verjaardag – jaaroverzicht in reizen

Weer een jaartje wijzer. En weer geen witte verjaardag dit jaar, misschien is dit zelfs wel één van de warmste verjaardagen die ik ooit gehad heb. Een goed moment om stil te staan bij alle geluksmomentjes van afgelopen jaar 🙂

Om het jaar af te sluiten gaan we na kerst voor twee weken naar de Canarische eilanden. We vliegen naar Tenerife, en waarschijnlijk zullen we ook La Palma bezoeken voor een kleine week. Na het vorig jaaroverzicht is het tijd voor een nieuw overzicht van mijn reizen afgelopen jaar.

Mexico

En het jaar begon goed met drie weken Mexicaanse zon. We genieten van mango’s, papaya’s en cocosnoten en eten onze buikjes rond aan taco’s en ceviche. Naast het familiebezoek maken we een mooie rondreis en doen we onder andere Guanajuato, San Miguel de Allenda en Puerto Vallarta aan.

Ardennen, België

Het voelt als een gekke winter na zoveel zon in Mexico en geen vlokje sneeuw in Brussel. Eind januari rijden we in een paar uur naar het zuiden voor wat langlauf-plezier in Botrange, het hoogste punt van België. Meters dikke sneeuw en na al die inspanning belonen we onszelf met een grote mok dampende chocolademelk.

Namur, België

Ook dit jaar gaat onze ontdekkingstocht in België door. In Namen beklimmen we de oude stadsmuren en vinden we de eerste krokusjes van het jaar.

Peru

We bezoeken prachtig Peru voor bijna drie weken. Wat een bijzonder land. Een paar dagen Lima, de Islas Ballistas en de zandduinen van Huacachina. We nemen de nachtbus naar Arequipa, spenderen drie dagen in de Colca vallei, bezoeken Puno en de Uros eilanden. Vanaf Cuszo bezoeken we Machu Picchu voordat we terugvliegen naar Lima waar we de laatste dagen doorbrengen.

Luxemburg

Met werk ga ik naar Luxemburg om diverse Europese instellingen te bezoeken.

Mons, België

De tweede Franstalige stad in Belgie van het jaar. Bergen is een van de Europese culturele hoofdsteden van 2015. Een schattig stadje en gelukkig nog niet zo bomvol met toeristen vergeleken met Brugge.

Champagne, Frankrijk

Fernando’s verjaardagscadeau: een lang weekend naar de Champagne-streek. Wakker worden met croissantjes en de stad ontdekken. We hebben onze fietsen mee en we ontdekken de champagne route op de fiets. Geen plek op de fiets om flessen mee te nemen, maar proeven kan prima. We zijn zonder om te vallen thuis gekomen.

Neurenberg, Duitsland

Zomervakantie! We bezoeken vrienden in Neurenberg, de stad die behalve de processen van Neurenberg ook bekend staat om zijn historie. De stad is een van de weinige steden in Duitsland die de oorspronkelijke vestingsmuren grotendeels heeft behouden.

Tirol, Oostenrijk

Na Neurenberg rijden we door naar Tirol. Wat een bergen, wat een natuur, dit was precies wat ik in gedachten had toen ik aan Oostenrijk dacht. We blijven een aantal dagen in Fügenberg en een aantal dagen in Jerzens waar we prachtige wandelingen maken.

Baden, Zwitserland

We rijden verder naar vriendin in Zwitserland. Onderweg stoppen we in Bregenz, een leuke stad aan de rand van het Bodenmeer. Helaas begint het na een aantal uur hard te regenen, dus we besluiten wat eerder door te rijden. In Baden zit het weer ook niet mee, dus op een korte wandeling door de stad en de omgeving blijven we vooral binnen. Gelukkig is het binnen comfortabel en hebben we voldoende eten en drinken om ons warm te houden.

Evian-les-Bains, Frankrijk

We rijden door naar Evian voor een paar dagen. Inderdaad, de stad van de flesjes water. Franse vrienden hebben hier afgelopen jaar een huis gekocht, en dit is hun uitzicht. Nadat ze met hun twee kinderen op zo’n 50 vierkante meter in Parijs woonden, voelt deze tuin ongelofelijk groot.

Lausanne, Zwitserland

Onze zomerreis eindigt aan de andere kant van het meer van Genève. In Lausanne verblijven we nog twee nachten bij een Franse vriend. Een stad die we beiden nog niet ontdekt hebben. Dol op de groene Zwitserse steden.

Keulen, Duitsland

Mijn vriendin trouwt, hoera! We rijden op vrijdagmiddag al richting Duitsland. Op zaterdag vindt de prachtige bruiloft plaats en we zien veel oude bekenden en nieuwe gezichten. Op zondag slapen we uit en schuiven aan bij de uitgebreide brunch in de straat van mijn vriendin. We lopen nog wat rond door de stad en rijden ’s avonds weer terug.

Amiens

Mijn eerste marathon. De keus voor Amiens was vrij willekeurig, maar dat weekend waren we beiden vrij en was Amiens relatief dichtbij. De marathon van Amiens is kleinschalig, en dat was eerlijk gezegd wel fijn voor mijn eerste marathon. De ochtend na de marathon hebben we de immense kathedraal beklommen. Gelukkig had ik geen last van spierpijn 😉

Parijs

In november ga ik met Sabine voor een weekendje herfstig Parijs. We struinen rond, eten ons rond en genieten van de stad.

Na een terugblik op afgelopen jaar is het ook tijd om te kijken naar komend jaar. Fernando en ik verhuizen namelijk terug naar Nederland, naar Rotterdam om precies te zijn. Ik heb een hele leuke baan gevonden in Amsterdam en Fernando zal in Rotterdam gaan werken. Zeker weten dat ik Brussel ontzettend ga missen, maar ik heb ook zin om mijn nieuwe woonplaats te gaan ontdekken. En voor als je het afvraagt: mijn blognaam blijft hetzelfde. BeyondRotterdam klinkt toch niet helemaal wat ik voor ogen had 😉

Hebben jullie al mooie (reis)plannen voor komend jaar?

12 Replies to “Mijn verjaardag – jaaroverzicht in reizen”

 1. Hoi Ester, gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een mooi overzicht, jullie hebben echt een supergaaf reisjaar gehad. En de foto van de koe is geweldig 🙂 Ga na de kerst lekker genieten van de Canarische Eilanden, succes met de verhuizing en natuurlijke hele fijne feestdagen gewenst!

  1. Dankjewel Karlijn, wat een lief commentaar! Fijne feestdagen, dat moet voor jullie dit jaar ook wel extra bijzonder zijn na zo’n lang reisjaar 🙂

 2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag nog! En wat heerlijk om het einde van het jaar door te brengen in tenerife; genieten! En ooohh zie dat je naar Peru bent geweest; gauw al je verhalen lezen.. Of ja, ik heb alle tijd.. ga in oktober ’16 pas, haha! Fijne feestdagen!

  1. Dankjewel Eva – een fijn vooruitzicht, Peru is een prachtig land! Fijne dagen!

 3. Nog gefeliciteerd, en wat een fijn reisjaar! 🙂 Fijne feestdagen!

  1. Dankjewel Laura! Fijne dagen terug 🙂

 4. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een hoop reizen hebben jullie gemaakt! Tof ook dat jullie naar Amsterdam gaan, ben benieuwd hoe je dat gaat vinden 🙂 Fijne tweede kerstdag nog!

  1. Dankjewel Sabine! En Amsterdam wordt slechts mijn werkplek; we gaan in Rotterdam wonen!

 5. Wat heb je ontzettend veel leuks gezien & gedaan! Mexico, Peru en een hoop mooie plekken in Europa gezien. Wat een topjaar! Tof dat je naar Rotterdam verhuist. Succes met alle verhuisperikelen!

 6. Wow! Wat een heerlijk reisjaar en alsnog gefeliciteerd met je verjaardag 🙂 ik hoop dat 2016 weer minstens zo mooi wordt! En heel veel plezier de Canarische eilanden!

 7. Wat jammer dat ik dit zo belachelijk laat lees! Ik had je gewoon op je b-day willen feliciteren. Ik heb ook gelezen van de zonverbrande lijntjes… Pijnlijk! Ik las het, wilde wat antwoorden en toen hing er al weer iemand aan mijn arm (kan nu ook elk moment gebeuren).
  Wat een prachtige pics heb je uitgekozen om je jaar samen te vatten. Genieten om ze allemaal te zien.
  En wat leuk dat je in Amsterdam gaat werken. Kun je ook makkelijk een keer naar Bergen en de duinen van Schoorl enzo. Alkmaar zelfs ;-). Alle goeds voor 2016!

 8. […] jaar was een mooi jaar. En dat komt ook door de mooie reizen die ik heb mogen maken. Net zoals vorig jaar en het jaar ervoor: een goed excuus om even stil te staan bij alle mooie momenten van mijn […]

Geef een reactie