Favoriet: Mammouth, Brussel

Mammouth werd me aangeraden door een vriendin. Over het algemeen kan je de café’s en restaurantjes rond Midi wel overslaan, maar dit is een leuke ontdekking. Een licht en ruim café met veel houttinten en vriendelijke serveersters.

De kaart heeft aardig wat opties. Ik besluit meerdere gerechten uit te proberen en ga voor een combo. Mijn keuze valt op een (kleine) soep en een (klein) bord groente. Daarbij krijg ik vers brood met boter geserveerd. Mijn vriendin gaat voor belegd brood. Twee kleine gerechten zou voldoende ruimte moeten overlaten voor een toetje. En de taarten op de toonbank beloven veel goeds.

Helaas, ik merk dat ik na mijn soep, boterhammen en bord met groente aardig vol zit. Goed om rekening mee te houden, de kleine porties zijn ook aardig vullend. Je zou maar later terug moeten komen om de zoetigheden uit te proberen 🙂

Terug dus voor een taartje. Ik heb een afspraak in het centrum waarna ik doorfiets naar Mammouth voor een koffie terwijl ik wat e-mails bantwoord. Doe er dan ook maar een taartje bij. De appel crumble (met Frans accent kruumblè) is heerlijk.

Gaan dus! Het eten is er gezond, vers en ontzettend smakelijk. Voor wanneer je de internationale trein neemt (op loopafstand van Station Midi) of als je gewoon zin hebt in lekker eten.

2 Replies to “Favoriet: Mammouth, Brussel”

  1. Alles ziet er heerlijk uit – heb trek nu opeens, hehe! En goede plekken in toeristische en makkelijk-te-komen omgeving zijn waardevol om te kennen ^_^

    1. Alles wat ik geprobeerd heb was er inderdaad heerlijk!

      De omgeving rond station Midi is niet echt toeristisch te noemen, het is rommelig en aardig vies. Maar juist daarom verwachtte ik zo’n leuk en fris café er niet 🙂

Geef een reactie