Zandduinen van Huacachina, Peru

Kijken naar de zonsondergang is mooi. Vooral als je bovenop een zandduin zit, omgeven in een woestijn van goud zand met een biertje in je hand.

Huacachina ligt op een paar kilometer van het rustige stadje Ica in het zuidwesten van Peru. Het dorpje zelf, beneden aan de zandduinen, is klein. Je vindt er slechts een handvol restaurants en café’s rondom de oase. Het gaat vooral om de eindeloze bergen met zand, sommige bergen van wel een paar honderd meter hoog.

De meest interessante activiteiten hebben hier met zand te maken. Zandskiën, zandboarden, zandsurfen. Al gaan de meeste mensen plat op hun buik naar beneden. Je kunt met een zandbuggy meegaan voor een tocht door de duinen. Of je kunt gewoon heel hard van de zandduinen naar beneden rennen. Plezier als een kind. Om daarna een berg met zand uit je schoenen te kloppen.

DSC_0517

DSC_0532

6 Replies to “Zandduinen van Huacachina, Peru”

 1. Gave foto’s! Ziet er prachtig uit. Niet meteen waar je aan denkt bij Peru!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Simone 🙂 Ja, Peru is veel afwisselender dan ik had gedacht. Woestijn, bergen, zee en meren; het is er allemaal!

 2. Ja, dit is een fijne plek! Zelf ben ik hier 3 jaar geleden geweest 🙂 Ik liep toen stage in Cusco en gebruikte de weekenden -en soms wat langer- om de rest van Peru te ontdekken! Heel divers land!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Een stage in Cusco, dat klinkt bijzonder! Wat heb je daar gedaan?

 3. Zit even al je Peru-posts te lezen, en wauw! Het is gewoon of ik zelf weer in Peru ben. Erg bijzonder land.

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Sheelagh, heel bijzonder land inderdaad 🙂

Geef een reactie