Favoriet: Chicha, Arequipa

Het eten in Peru is bijzonder. De keuken heeft een indiaanse basis met invloeden uit Spanje, Azië en Afrika. Pittige ceviche, chocolade uit de andes, romige quinoa soep, gebakken zoete aardappel… We doen ons best om de lokale keuken uit te proberen, dat begrijp je.

Ik heb vier dagen geleden mijn eerste (en laatste) cavia geprobeerd en we vermoeden dat we tijdens onze laatste hike regelmatig lama hebben gegeten. In simpele eettentjes kun je voor 8 soles (minder dan 3 euro) aanschuiven voor een drie gangen menu. En omdat Peru zo betaalbaar is, kunnen we ook af en toe een chique restaurant uittesten.

We zijn in Arequipa op zoek naar een restaurant en komen via een kleurrijke binnenplaats en uit bij een mooi koloniaal gebouw. Restaurant Chicha. Het is nog rustig, maar tijdens ons diner vult het restaurant zich snel. De keuken is zichtbaar achter een groot glas, zodat je de koks aan het werk kunt zien.

De menukaart is gevuld met typische Peruviaanse gerechten in een nieuw jasje. We bestellen een frisse limonade en een glas rode wijn uit Peru. De ober adviseert ons een voorgerecht van drie verschillende gerechten. Een aardappelgerecht met een pikante salsa, een mix van reuze mais, olijven, kaas, olijven, tomaat en rode uit en tenslotte gebakken kaas in een pittige saus. De combinatie van gerechten is goed. Als hoofdgerecht neem ik een licht pikant pompoenstoof met aardappel en Peruvaanse kaas in een romige saus. Fernando gaat voor een stoofpotje met zeevruchten.

Chicha is een aanrader. Smaakvolle gerechten  van lokale ingrediënten. Vriendelijk personeel. Misschien iets te vriendelijk, want ze komen wel erg vaak vragen hoe het smaakt. De porties zijn groot, met ons gedeelde voorgerecht hadden we zelfs geen ruimte meer voor een nagerecht. Helaas. Wie weet komen we nog wel terug om de toetjes uit de proberen.

Calle Santa Catalina 210, Arequipa

7 dagen per week open van 12:00 tot 23:00

Website, Facebook

Geef een reactie