Zürich van boven

DSC_0955

Toen mijn vriend zo’n vier jaar terug vanuit Lyon naar Zürich verhuisde, voelde het al vrij snel als mijn tweede woonplaats. Of eerste vakantieplaats, in ieder geval 😉 Zürich behoort al jaren bij de top drie van meest leefbare steden in de wereld, en dat kan ik alleen maar beamen. Op de prijzen na, dan.

De Zwitserse natuur is prachtig met zijn bergen, meren, rotsen en dalen. En ook in Zürich is die natuur overal aanwezig. Vanwege de hoogteverschillen heb je mooie uitzichtspunten en de heldere rivier die uitmondt in het meer in het midden van de stad – uniek in Europa. In de zomer zijn de luchten helder blauw en vallen de gekleurde huizen des te meer op. Een perfect moment om naar boven te klimmen voor een uitzicht over de stad.

Wij waren de eerste bezoekers van deze toren, waardoor we zonder entree te betalen naar boven mochten als we onderweg alle deuren zouden openen.

Zürich van boven.

DSC_0931

5 Replies to “Zürich van boven”

 1. Jeetje wat lijkt mij het gaaf om daar te wonen, prachtige plaats! De kleur van dat water ook.. Echt wauw. 🙂

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Als je van natuur houdt is het een hele fijne stad 🙂

 2. Ah Zurich… Ooit, lang lang geleden was Zurich mijn allereerste kennismaking met Zwitserland. En dat was midden in de winter… Mooie herinneringen aan!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   In de winter heeft de stad ook iets magisch 🙂 Leuk!

 3. Wat een fijne tweede woonplaats! 🙂 Erg mooi!

Geef een reactie