7 keer in Zürich

Toen ik Fernando bijna zeven jaar terug leerde kennen hoorde hij in dezelfde week dat zijn professor uit Lyon bij de ETH in Zürich ging werken, en al snel kwam de mogelijkheid voor Fernando en een aantal andere collega’s om mee te gaan. Als kind had ik de stad al wel bezocht, in de zomervakantie kampeerden we graag een aantal dagen in Zwitserland om de reis naar Italië of Frankrijk op te breken. In het najaar, toen ik met mijn eerste master begon, verhuisde Fernando naar de Zwitserse stad. Na een aantal bezoeken begon ik de stad steeds beter te leren kennen. De alom aanwezige natuur maakt de stad ontzettend fijn en leefbaar. Ik heb zelf overwogen om na mijn master in Zwitserland te gaan studeren, maar ik kwam er vrij snel achter dat voor mijn interesse, Europees recht, Zwitserland niet de meest logische keuze was 😉

Na Fernando’s verhuizing naar Nederland zijn we al velen keren teruggegaan. Zürich is fijn in elk seizoen, maar de zomer is er echt prettig. Het weer is er goed, de hele stad bevindt zich in de groene parken rond het meer en het heldere meer is een fijne plek om verkoeling te zoeken. In geen enkele stad vindt je zulk helder water. Wanneer je de rivier de Limmat volgt zie je aan de verschillende kanten de verschillen tussen het rijke stadsdeel met dure winkels en het gezellige artistieke stadsdeel vol met kleine cafeetjes. Toeristen zijn er wel, maar drommen mensen zul je er niet vinden. Het is er schoon, veilig en punctueel. En wanneer de kerkklok 11 seconden achterloopt, is dat voorpagina nieuws (true story).

7 keer in Zürich!

Ga fietsen! Zürich is heel fietsbaar. Fietspaden is geen vanzelfsprekendheid in Europa, maar in Zürich heb je niet te klagen. Vlak bij het Hauptbahnhof kan je gratis fietsen huren, wanneer je een borg van 20 Zwitserse frank achterlaat.

Robert-Maillart-Strasse 14

Ga vooral niet uit eten – veel te duur 😉 Met een picknickkleedje en mandje vol lekkers naar het meer toe! Je hebt hier picknick bankjes maar ook voldoende ruimte op de brede grasvelden langs het meer.

Snuffel rond op de vlooienmarkt Flohmarkt Kanzlei. Misschien vindt je er niet alleen maar goede koopjes, bijzondere dingen kan je er zeker vinden.

Kanzleistrasse 56

Dwalen in het centrum. Begin in het midden van de stad bij de Lindenhof en dwaal door de mooie straatjes en steegjes.

Lindt chocolade inslaan in de supermarkt. Mijn favoriet: melk met hele hazelnoten. Een van de enige producten die goedkoper zijn in Zwitserland dan waar dan ook. Als je jezelf echt wilt verwennen: koffie drinken en gebakjes eten bij Sprüngli in de duurste straat van Zwitserland.

Bahnhofstrasse 21

Kunstliefhebber? Dan is de Zurich Art Space Guide iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.

Voor een mooie wandeling en prachtig uitzicht op de stad bezoek je de Hönngerberg. Een mooi bos en een direct een flinke work-out. In de winter vindt je er met geluk een kraampje met gepofte kastanjes.

Hebben jullie Zurich al een keer bezocht?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 Replies to “7 keer in Zürich”

  1. Leuk om een stukje van jullie verhaal te lezen! Ik ben nooit in Zurich geweest, maar het lijkt me een prachtige stad. Sowieso ken ik Zwitserland niet goed. Jimmy zijn zus woont daar met haar man, maar we zijn nog niet op bezoek geweest. Gaat vast een keer gebeuren 🙂

    1. Zo is het Sabine, je hebt geen excuus nodig 🙂 Woont Jimmy’s zus in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland?

  2. Leuk! Had serieus nog nooit aan Zürich gedacht, maar je foto’s maken me wel benieuwd (en de gebakjes van Sprüngli… ;)). Fietsen in een stad vind ik sowieso altijd fijn, dus ik ga toch maar eens kijken of ik een herfsttripje kan inplannen…

    1. Lekker! In de herfst smaken koffie en gebakjes nog beter 😉

  3. Wauw, wat ziet Zürich er mooi uit! Lijkt me echt een toffe stad, die ik graag wil ontdekken. Liefst icm een stukje natuur. Is dat goed te doen?

    1. Absoluut 🙂 Je kunt prachtig fietsen rond het meer van Zürich, maar je hebt ook hele mooie wandelingen rondom de heuvels met een mooi uitzicht op de stad. De natuur is overal aanwezig in de stad, heerlijk!

Geef een reactie