Doodgewone dingen: juli

Poef. Augustus al. Mag de zomer nog eventjes in Nederland blijven?

In juli ben ik het land niet uit geweest. Het is druk op het werk, maar we zorgen dat we in het weekend extra genieten van de mooie lange zomeravonden. Een borrelavond op het werk, terrasjes met vrienden en buiten zijn wanneer het mogelijk is. Begin juli mocht ik elke avond buiten spelen tot ik naar bed moest. Deze maand at ik voor het eerst dit jaar weer mosselen, deed ik mee aan mijn eerste triathlon wedstrijd en genoot ik weer volop van Rotterdam. Wat een diverse stad, er is nog zoveel te zien en te ontdekken!

Zomers weekend met drankjes in het gras. Parqiet is mijn favoriete stek in het park.

Rondcruisen in Rotterdam 🙂

Aardbeientaart met Hollandse aardbeien.

Een jaar terug heeft mijn zus een huis gekocht. Nu alles verbouwd en naar wens is was het tijd voor de housewarming. In de prachtige tuin vol bloemen.

Janna heeft een nieuw huisgenootje en ik ben verliefd!

Rotterdamse frietjes zijn (bijna) net zo lekker als Brusselse frietjes.

Op zaterdagmiddag besloten we om 18:00 naar de Ikea te gaan om ons dakterras een beetje op te vrolijken. Een uur later liepen we weer weg met tuinmeubels en een ijsje. Nog nooit zo’n efficiënt Ikea bezoek gehad.

Een vegaburger op het terras van het Westerpaviljoen.

Een nieuw terras ontdekt op de SS Rotterdam. Fijn uitzicht!

En met de voetjes in het water voor wat afkoeling.

We bezoeken opa in Bruinisse en eten mosselen met frietjes. Zoals het hoort 🙂

We lopen nog even door ’t Durp en ruiken de palingrokers al van ver.

Tijd voor mijn eerste Triathlon! 1100 meter zwemmen, 42 km fietsen en 11 km hardlopen.

En poeh, ik vond het toch aardig zwaar. Ik wist dat ik niet te best getraind was, maar ik dacht de losse afstanden wel makkelijk aan te kunnen. Het zwemmen viel me mee maar het fietsen viel me tegen!

Eventjes langs De Parade. Wat een geconcentreerde gezichten tijdens het poffertjes bakken 🙂

Op aanraden van een Utrechtse vriend bezoek ik La Pizza in Rotterdam. Lekker op het terras, zo fijn om heel het weekend buiten te kunnen zijn!

Avondwandeling in Rotterdam

Zondag: lange lunch met vrienden

Bezoek uit Antwerpen!

IJsjes bij ijssalon Capri.

In augustus werken we hard door en mogen we hopelijk nog een tijdje genieten van het mooie weer. Volgend weekend gaan we naar België en aan het eind van de maand vertrekken we naar de Franse alpen voor Fernando’s lange trail tocht in de bergen.

Hoe was jullie maand?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 Replies to “Doodgewone dingen: juli”

  1. Oh my die aardbeientaart!! Ziet er echt uit om te smullen 😀 Echt tof dat je de triatlon hebt gedaan, lijkt me bijzonder zwaar! Geniet lekker van de zomeravonden voor zolang het nog duurt! Wij gaan in augustus naar Hongkong, superveel zin in!

    1. Fijn vooruitzicht Sabine, alvast een goede reis!

  2. Wat een leuk verslag van een fijne maand! En de triatlon…heel veel respect, wat knap van je! Geniet van augustus, hopelijk wordt het weer snel weer beter 🙂

    1. Het lijkt nu wel te gaan gebeuren deze week 🙂 Lang leve de Indian Summer!

  3. Fijne verslag, goede maand! Wat stoer dat je de triatlon hebt gedaan. Lijkt me pittig joh! Liefde voor schepijs, hopelijk wordt het er weer goed weer voor! (Nu dag vol regen)

    1. Ja heerlijk – schepijs in de zomer! En gelukkig blijkt Rotterdam heel veel lekkere ijssalons te hebben 🙂

  4. Hallelujah, respect voor je triathlon!! En oh man, jullie dakterras ziet er geweldig uit. Verder van alles ook weer prachtige foto’s 😀 Altijd als ik deze posts van je lees krijg ik ZO een zin om naar Rotterdam te komen! En laat ik vanaf komende maand de bi-wekelijkse ‘checker’ van m’n moeders appartement zijn daar ^_^ Zin in!

Geef een reactie