Praag

Wanneer we van Brusselse vrienden een uitnodiging ontvangen voor hun bruiloft in Praag, boeken we direct tickets. Terug naar Praag! Verborgen tuinen. Traditionele cafeetjes. Mooie uitzichten. Goedkope biertjes. Vele straatjes met wankelende kinderkopjes (niet erg vriendelijk voor hakken tijdens een bruiloft). Praag is mooi. En groot genoeg om bij elk bezoek weer wat nieuws te ontdekken.

Veertien jaar bezocht ik de stad met mijn ouders en zus tijdens onze vakantie in Tsjechië, acht jaar terug belandde ik er tijdens een liftwedstrijd. We hebben vijf dagen om de stad door te dwalen, om nieuwe plekjes te ontdekken en oude favorieten te herontdekken. En de bruiloft is een sprookje.

Mijn tips:

 • Verblijf in Holešovice (Praag 7). Deze wijk is goed bereikbaar vanaf centrum en vliegveld én voelt heel authentiek zonder vele toeristen. Veel leuke restaurants en cafeetjes zonder hordes Japanners. Daarnaast ben je binnen tien minuten met de tram/metro in het oude centrum.
 • Een echt typisch Tsjechisch restaurant met goed eten: Kolkovna Celnice. V Celnici 4, 110 00 (Praag 1).
 • En wanneer je even genoeg hebt van twee kilo vlees op je bord: Restaurant Maitrea – één van de beste vegetarische restaurants. En sla vooral de toetjes niet over.
 • Het Mucha museum – magie op papier.
 • De lekkerste Italiaanse ijsjes vindt je bij Puro Gelato. Na Hrobci 410/1, 128 00 (Praag 2).
 • Bij helder weer: beklim de Petrin Toren voor een weid uitzicht over Praag. De toren is bereikbaar vanaf de Kleine Zijde (Malá Strana) en ligt tegenover de Praagse Burcht.
 • Taartjes eet je bij Au Gourmand – een heel oud maar prachtig café in het centrum van Praag. Dlouhá 10 (Praag 1).
 • Bij manufaktura vindt je verzorgingsproducten en houten speelgoed – ideaal om een Tsjechisch cadeautje te halen voor het thuisfront.

Wat doen jullie graag in Praag?

 

4 Replies to “Praag”

 1. Oei wat een mooie foto’s!! Mooi is Praag trouwens, ik bezocht de stad jaren geleden op de middelbare school. Dit brengt herinneringen boven!

 2. Fijne foto’s van Praag, ik kan alleen niet bedenken wat dat rolletje is met iets (lekkers?) erop. Misschien 1 van de toetjes waar je het over hebt? Ik wil al heel lang eens terug naar Praag en denk nu aan een Oost-Europa roadtrip met o.a. Praag zo rond de Kerst.

 3. Oh wat een prachtige foto’s! Praag lijkt me mooi maar staat nog niet zo hoog op mijn travel bucketlist maar lijkt mij wel enorm mooi, en het valt opzich wel mee hoe ver weg het van Nederland is! 😀

Geef een reactie