Cinquantenaire, Brussel

Mijn favoriete plek in Brussel: het Cinquantenaire. Ook wel het Jubelpark genoemd, maar dat klinkt veel te plat voor zo’n mooi park.

Het Cinquantenaire is precies zoals een park hoort te zijn. Veel ruimte, statige lange lanen met prachtige oude bomen, verschillende hoekjes en velden en voldoende bankjes om gewoon even neer te ploffen en te genieten van het heerlijke weer in Brussel (ha). In de zomer worden er picknicktafels neergezet en kunnen de Eurocraten hun broodje in het zonnetje – of in de regen – oppeuzelen.

Hier loop ik hard, en soms wat minder hard. Ik lunch er in de zomer, ook al is de temperatuur niet altijd even aangenaam. Ik bezoek er festivals en concerten in de zomer en ik neem buitenlandse vrienden mee naar de top van de ark. Toen ik in Lyon woonde dacht ik dat er geen enkel park zo mooi kon zijn als het Parc de la Tête d’Or, maar het Cinquantenaire heeft voor nu zijn plaatsje ingenomen. Dit park is mooi. Gedurende alle seizoenen.

 

12 Replies to “Cinquantenaire, Brussel”

 1. Wat ziet het er mooi uit! Als ik dit zo zie zou ik ook wel een keertje naar Brussel willen 🙂

  1. Doen! En vraag me vooral om tips 🙂

 2. Mooi plekje! De herfstkleuren maken de plek extra mooi. Doet trouwens een beetje denken aan Berlijn 🙂

  1. De bomen? 😉 Brussel heeft ook wel een rauw randje, net als Berlijn!

 3. Wauw dat ziet er echt bijzonder mooi uit! Vooral met die mooie gebouwen en beelden op de achtergrond ook. Snap helemaal je liefde voor dit park 😀

  1. Ja, zo’n fijne plek 🙂 Ik denk dat mijn favoriete plek van een stad vaak een park is. En het liefst een groot park waar veel te doen is!

 4. Ha! Ik moest even nadenken, Cinquantenaire, ken ik dat… oh wacht, Jubelpark, ja daar was ik. Toen het serieus iets van -10 was, het park onder een dikke laag sneeuw lag en mijn tenen er bijna af vroren. Echt jubelen deed ik toen niet… Het is duidelijk te lang geleden dat ik er was, want je foto’s zijn echt gaaf. Lijkt me een heerlijke plek om hard en niet-zo-hard te lopen! (tenzij het sneeuwt ;))

  1. Haha dat klinkt niet echt als een jubelsfeer nee. Sneeuw lijkt me ook heel magisch, ik heb het in Brussel helaas nog niet mee gemaakt. In december lag er blijkbaar voor een dag of twee sneeuw, maar toen waren we net in Mexico.

 5. […] De herfst in zijn volle glorie in het Cinquantenaire. […]

 6. Prachtig van die fotoblogs, ik maak ze ook graag (en steeds meer merk ik). Foto’s zoals deze geven een mooi beeld zonder dat je er al te veel bij hoeft te vertellen. Ik was pas één keer kort in Brussel, toch maar eens een nachtje slapen. Nog tips voor een leuk hotel?

  1. Ha Ivonne! Dankjewel 🙂 Qua hotels ben ik niet erg bekend in Brussel, maar ik weet wel dat er een aantal leuke B&B’s in Brussel zijn. Ik kan je sowieso bepaalde wijken aanraden (of afraden). Als je meer informatie nodig hebt als je een specifiek weekend op het oog hebt; stuur me maar een berichtje en dan zal ik het voor je uitzoeken!

 7. […] herfstdagen met boswandelingen, frisse lucht en fifty shades of autumn leaves. Brussel is prachtig in de herfst, maar gelukkig is Rotterdam dat ook! Helaas is het nu al wel donker […]

Geef een reactie