Doodgewone dingen: oktober

De herfst is nu echt aangebroken. En deze week zowaar zonder regen. Deze herfst is mooi! Ik ben werkelijk aan het genieten als ik door het Brussel loop. Wat een kleuren dit jaar. Hoewel ik in de winter echt verlang naar de warmte en het licht van de zon, geniet ik onwijs van de wisseling van de seizoenen.

In Oktober vertrokken we naar Frankrijk om mijn eerste marathon te lopen. En ja, ik heb ‘m zowaar uitgelopen 😉 Mijn oktober maand in foto’s.

In oktober ontmoette ik voor het eerst mijn Franse tandem, waar ik nu regelmatig koffie mee drink. Hij wilt zijn Nederlands verbeteren en ik mijn Frans, dus we wisselen beide talen af.

Lunch met een vriendin bij Mammouth, vlakbij het Zuid Station. Vers en goed.

Ik ga met een aantal studenten van mijn Franse les naar het theater. Het is een leuk stuk, maar ik moet eerlijk gezegd vaker lachen om de groep middelbare vrouwen voor ons die 2,5 uur de slappe lach hadden.

Powersnack.

Op zondag zag ik de laatste mensen van de marathon van Brussel zuchten en steunen op weg naar de eindstreep. Ik weet niet of ik zenuwachtig ben of niet kan wachten om ‘m ook te lopen.

Vrijdag middag vertrekken we naar Amiens, Frankrijk. We waren even vergeten dat rond Brussel alles vaststaat om half 5 waardoor we twee uur later dan gepland aankomen. Op naar een restaurantje voor pizza/pasta en om 11 uur duiken we ons bed in.

Het weer is kouder dan verwacht en het is aardig mistig, maar de temperatuur is eigenlijk perfect. We stoppen bij elke stop waarbij ik wat drink en eet. Fernando zorgt dat ik niet te snel loop (heel onnatuurlijk om iedereen voor te laten), maar zo houden we voldoende energie over om vanaf km 30 te gaan versnellen.

Yes, de marathon uitgelopen! Het ging aardig goed. Behalve het feit dat we bij km 40 de verkeerde kant op werden gestuurd, en dus een aantal kilometer extra liepen 😉

Bij terugkomst in het hotel en na een warme douche gingen we de deur uit op zoek naar sushi.

En na een klein rondje door de stad kwamen we uit bij een crêperie. En ach, na een marathon mag je best twee keer avondeten.

Zondag slenterden we na het ontbijt door de stad. Amiens is een leuke stad om in een dag te zien, maar het weer was helaas grijs. Het was ook kouder dan voorspeld, dus we besloten terug naar Brussel te gaan om  thuis nog lekker uit te rusten.

Een wandeling door Brussel – deze keer door de Marollen, de oudste volksbuurt van Brussel met veel steegjes en antiekwinkels. Heerlijk om door Brussel te slenteren en nieuwe plekjes te ontdekken.

Zoals Lulu, een interieurwinkel én café.

De herfst in zijn volle glorie in het Cinquantenaire.

Charmant vriendje 😉

Fernando moest voor zijn werk naar Praag en nam mijn favoriete Tsjechische wafels mee.

Rennen door het Zoniënwoud.

Een dagje Antwerpen & lunch bij Balls & Glory. Geen haute cuisine, maar het eten is prima. En een origineel concept, dat kan ik wel waarderen. Ik kwam erachter dat ze behalve in Antwerpen ook in Leuven, Brussel en Gent aanwezig zijn.

Tijd om het MAS te beklimmen. Nou ja, om de roltrappen naar boven te nemen 😉

Ik help mee met de organisatie van een internationaal filmfestival in Brussel en na 5 bioscopen gezien te hebben in 1 dag, vond ik het ’s avonds tijd om op de bank te ploffen voor een zelfgekozen film. Met popcorn, natuurlijk.

Ik had lunch met een vriendin bij Delizie della Mama en at overheerlijke lasagne. Een plekje met twee Italiaanse mama’s van een jaar op 60 die verse pasta bereiden in de keuken. Ik liep naar huis door het park en speelde met mijn camera en de herfstbladeren.

 Alfajores bij een Peruviaans eettentje Kingkong in de wijk Saint-Gilles.

Klim-avond. Het is pas de tweede keer dat ik het doe, maar wat geeft die sport een adrenaline-kick!

November begint aardig roerig met een internationaal filmfestival waar ik aan meehelp. Ik ben coördinator van een groep vrijwilligers bij Cinéma Galeries en het was de afgelopen dagen gezellig druk.

Hoe was jullie maand?

Ps: Volgen jullie mij al op Instagram en Facebook?

8 Replies to “Doodgewone dingen: oktober”

 1. Tof klimmen! Heb ik verschillende keren binnen op zo’n muur gedaan, maar hier kan het ook vlakbij Bogotá op echte supermooie rotsen. Ondanks mijn hoogtevrees toch alweer een paar keer gedaan. Echt heel leuk!

  1. Ik wist niet dat het zo leuk was! Helaas vindt ik het wel vrij prijzig, dus ik weet niet of ik het heel regelmatig blijf doen. Leuk dat je in Colombia ook kunt klimmen!

 2. Ok. Vandaag vergeet ik niet te lunchen. (gister wel, domkop dat ik ben). Ehm,…wat eet jij lekker zeg! En jullie zien er heel gelukkig uit samen, ik vind dat zo leuk om te zien!

  1. Wat een leuk bericht Nanda, dankjewel 🙂

 3. Holy moly, ren je gewoon even een marathon, wat goed! En wat veel anders leuks ook in deze post! Wat is Brussel toch mooi, en wat heb ik opeens zin in granaatappel, haha.

  1. Dank Sarah! En heb je even geluk; het is nu het juiste seizoen voor granaatappel 🙂

 4. Woa, chapeau, gewoon even een marathon + extra kilometers gelopen! Gut gemacht 🙂 Zéker welverdiend, die sushi en soesjes!!

  1. Ha, dat vond ik ook 😉 Dankjewel Fem!

Geef een reactie