Favoriet: KingKong, Brussel.

Zin in Peruviaans eten en je bevindt je in Brussel?

Geen probleem. Daarom hou ik zo van Brussel.

Na onze reis door Peru deze lente kwamen we dit eettentje tegen. Nu moest iemand natuurlijk uitproberen of dit Peruviaanse eten in België een beetje in de buurt komt van die heerlijke keuken die we aan de andere kant van de oceaan hebben mogen proeven. Een vervelende opgave, maar iemand moet het doen.

Peruviaans ‘fastfood’ serveert dit eettentje in Saint-Gilles. Kingkong is zoet gebak in Peru; en heeft in deze context (zover ik weet) niets te maken met die enorme boze aap.

Het interieur heeft mij al snel overtuigd. Natuurlijke materialen, kleine gezellige tafeltjes en veel planten. We eten er ’s avonds en de plek is sfeervol verlicht. Goedgekeurd. Nu nog het eten.

We kunnen kiezen uit Causa, Ceviche en een vijftal broodjes. Daarnaast is er een halve of hele kip te bestellen en een aantal bijgerechten. We bestellen een gevuld broodje kip, een bord ceviche (vis gegaard in limoensap), geroosterde Yuca (een soort aardappel) en een quinoa salade. Vier dingen die ik ook regelmatig tijdens onze vakantie in Peru at. Daarbij drinken we twee ‘Peruviaanse’ biertjes – zelf gebrouwen? – van KingKong.

Het broodje is smakelijk. Ik ontdek malse kip, peper, sla, rode ui, avocado, tomaat, koriander en mayonaise. Kip met mayonaise, dat is inderdaad Peruviaans. De ceviche vind ik wat flauw – de vis is niet zo tender als ik gewend ben uit Peru en ik had liever meerdere vissoorten gehad in plaats van 1 soort. Buiten de ceviche heb ik nergens wat op aan te merken.

We rekenen iets minder dan 35 euro af. Niet extreem goedkoop, maar prima voor wat je krijgt.

En, ze bezorgen ook. Per fiets 🙂 KingKong krijgt een plekje in mijn favorieten-lijst.

Chaussee de Charleroi 227, Saint-Gilles.

7 dagen per week open van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00

Website en Facebook

4 Replies to “Favoriet: KingKong, Brussel.”

  1. Oeh dat ziet er allemaal lekker uit zeg! Ik houd van plaatjes van lekker eten. Ben dol op ceviche, vond ik echt heerlijk in Mexico!

    1. Heerlijk hè Melissa! We hebben het thuis wel een keer gemaakt, maar ik zou het eigenlijk vaker moeten doen. De Peruviaanse ceviche is wel iets anders (en misschien nog lekkerder) dan de Mexicaanse variant 🙂

  2. […] bij een Peruviaans eettentje Kingkong in de wijk […]

  3. […] en wat voor één! De Peruviaanse keuken kom je niet zo veel tegen, al serveert het eetcafé KingKong in Brussel goede gerechten uit Peru. Maar Kingkong is een café voor een snelle hap, het restaurant […]

Geef een reactie