Favoriet: Ceviche y maas, Rotterdam

Een nieuw favoriet restaurant, en wat voor één! De Peruviaanse keuken kom je niet zo veel tegen, al serveert het eetcafé KingKong in Brussel goede gerechten uit Peru. Maar Kingkong is een café voor een snelle hap, het restaurant Ceviche Y Maas (verrassend, aan de maas) is een echt restaurant waar je gerust je hele avond kunt doorbrengen.

Ik heb deze maand promotie gemaakt: iets om te vieren. En vieren doe ik het liefst met lekker eten. Tijd om het Peruviaanse restaurant uit te proberen die we op één van onze eerste weekenden in Rotterdam spotten op de hoek van het Deliplein in Katendrecht. De ruimte is niet groot, maar er passen toch zo’n 30 gasten aan de kleine houten tafeltjes.

We beginnen met een goed glas wijn en kiezen beiden voor 3 gangen. We hebben de keuze uit 2 gangen, 3 gangen of 4 gangen en we betalen een vaste prijs, irrelevant of je voor een voor- tussen- hoofd- of nagerecht gaat. Persoonlijk denk ik dat 3 gangen voldoende is voor goede eters, al zijn de porties niet enorm. De menukaart heeft gelukkig niet teveel opties, alle gerechten zien er smakelijk  uit en een keuze maken is alsnog niet zo makkelijk.

De smaken zijn precies goed. Zo goed als in Peru. De sopa de camerones en de ceviche zijn gerechten om voor terug te komen. Rijk gevulde soepen met smaken die we voor Peru niet eerder geproefd hebben. Zoet en pittig tegelijkertijd door de gebruikte pepers, de Peruviaanse keuken is iets bijzonders! We sluiten de avond af met Arroz con leche brûlée en een cheesecake met incabessen. Ceviche y maas staat bovenaan mijn favorieten in Rotterdam – snel terugkomen voor de heerlijke ceviche (y mas)!

4 Replies to “Favoriet: Ceviche y maas, Rotterdam”

  1. Yum! Wat ziet dat er lekker en mooi uit! Ik weet eigenlijk niet of ik ooit wel eens Peruaans heb gegeten… Snel eens gaan proberen, klinkt heerlijk. En gefeliciteerd met je promotie!!

  2. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

    Het is ook helemaal niet zo’n bekende keuken, ik had ook niet zoveel van de Peruviaanse keuken verwacht voordat we naar Peru gingen. Ze hebben invloeden uit Spanje, Afrika, Latijns Amerika en Azië – heel uniek! Van mij mogen er best wat meer Peruviaanse eettentjes naar Europa komen 🙂

  3. […] mijn nieuwe baan te vieren neem ik Fernando mee naar Ceviche y Maas, een Peruviaans restaurant wat ik al een tijdje op het oog had. Een aanrader voor iedereen die de […]

  4. Hartelijk dank Ester voor dit leuk artikel over jouw nieuw favoriete restaurant in Rotterdam 😀 En van harte gefeliciteerd met de nieuwe promotie! Tot snel en veel sucess! Patricia en Team @ Ceviche y Maas

Geef een reactie