Doodgewone dingen: december

December was een drukke maar ook heel fijne maand. Voor het eerst was ik vrij en bleef ik thuis in Nederland. Een beetje uitslapen, thuis aan rommelen, boeken lezen, familiebezoek en lekker eten.

Mijn favoriet van de maand.

Samen met mijn collega Sandra ga ik naar Frankfurt voor een beurs op de prachtige Goethe Universiteit.

Met onze Duitse alumni drinken we op zaterdagavond apfelwein uit Frankfurt.

Frankfurt is een stad vol contrasten. Moderne architectuur afgewisseld met oude statige huizen.

En een bezoek aan Duitsland is niet compleet zonder bretzels.

Vanuit Frankfurt stop ik een dagje in Keulen om Mirjam weer te zien.

Twee engeltjes op de kerstmarkt. Miscchien komt het ook door het feit dat ik zo vertrouwd ben in Keulen, maar voor mijn gevoel is iedereen er vriendelijk.

Met een voorraadje Duitse chocolade weer terug naar Rotterdam.

Vietnamees eten bij Pho op de Kruiskade.

Zaterdagsbrunch bij Picknick.

We bezoeken vrienden in Leuven. Eerst even langs de kerstmarkt.

De skyline van Rotterdam vanuit het rustige Kralingen.

Kokosmakronen bakken. Ze zijn een beetje donker door de donkere basterdsuiker, maar wel lekker.

Met alle collega’s in één fotohokje op de kerstborrel.

Verjaardag! Fernando neemt me mee voor een Spaans avondje met Cava en tapas.

Koffie en taartjes bij het fijne Dudok.

Eerste kerstdag vieren we met mijn opa en oom uit Zeeland bij mijn ouders in Oosterhout. Opa is al 93, waardoor we uitgebreid lunchen en ’s avonds weer naar huis gaan. Spontaan besluiten we om 9 uur nog een film te zien.

Met z’n zessen in de bioscoopzaal. We zien I, Daniel Blake. Een hele heftige film, maar ik raad ‘m iedereen aan. Ik realiseer me maar goed hoeveel geluk we eigenlijk hebben met het leven.

Tweede kerstdag vieren we met mijn familie uit heel het land bij mijn tante in Lopik.

Een weekje vrij tussen kerst en oud en nieuw. Al hoewel ik toch nog elke dag even werk, is het fijn om voor de afwisseling gewoon in Nederland te zijn. Eerlijk gezegd gaan al mijn vakantiedagen op aan reisjes in het buitenland. Uitslapen, uitgebreid ontbijten, vrienden zien en lekker lezen.

Snelle falafel maaltijd.

African Design tentoonstelling in de Kunsthal.

Twee mexicano’s.

Een vriendinnetje komt gezellig eten op vrijdagavond.

Comida Mexicana.

En nu zijn we in Torino waar we december hebben afgesloten.

Gelukkig nieuwjaar, iedereen! Dat al jullie dromen uit mogen komen in 2017! Waar kijken jullie naar uit in het nieuwe jaar?

3 Replies to “Doodgewone dingen: december”

  1. Jullie ook gelukkig nieuwjaar! Wat vliegt die maand december toch voorbij zeg. Terwijl jij die leuke kerstborrel had werd mijn liefste collega nog even ontslagen. Niet echt een fijne afsluiter van het werkjaar. Gelukkig zijn we nu in januari en staat er weer zoveel leuks op de planning!

  2. Jouw maandoverzichten zijn altijd zo lekker enthousiast. Fijn! Ik was met Kerst in de Ardennen, met Oud & Nieuw thuis. En komend weekend snak ik naar een vers boek en lekker uitrusten. Even lekker opladen.

  3. Die foto’s in dat pashokje! Geweldig. Ik ben fan van die dingen. Blijft leuk. Hier was het ook lekker rustig tussen kerst en oud- en nieuw. Even bijtanken na een heftig jaar. Ik ga eens kijken naar die film. Nog niet eerder van gehoord! (en het is natuurlijk al veel te laat maar alsnog een goed nieuwjaar!)

Geef een reactie