Doodgewone dingen: mei

Mei was een drukke maand. Ik rende maar weinig, ondanks dat ik merk dat ik veel meer energie heb nu het nog zo lang licht blijft. Onze race fietsen zijn weer zomer-klaar gemaakt en het eerste rondje is alweer gereden. Hopelijk blijft het weer net zo lekker als deze week, ik heb zin in lunch in het park en lange zwoele zomeravonden!

Mei begon goed met een vrije dag in België. Op 1 mei ging ik naar Najib Amhali in Carré, een verjaardagscadeautje van mijn vriendin. Aangezien men in Nederland wel gewoon werkt op de Dag van de Arbeid, kon ik ’s middags nog even langs mijn tandarts voor die halfjaarlijkse controle. Het voelt altijd weer vertrouwd om rond te lopen in Leiden.

We eten een hapje bij de Magere Brug en genieten daarna twee uur van Najib Amhali. Fijne avond.

Terug in Brussel kwam mijn vriendin uit Keulen op bezoek met haar man en twee zoontjes. Een gezellig avond met pasta en veel spelletjes. Fernando en ik hebben meerdere keren verloren van onze 3jarige tegenspeler.

Zondagochtend: 20 km hardlopen door het bos. Het gaat wel lekker, maar desondanks ben ik de rest van de dag niet veel waard. Die avond krijgen we vrienden op bezoek en kookt Fernando Mexicaans. Voorgerecht: ceviche met zalm en kabeljauw.

In mei kwamen mijn vriendinnetjes van mijn middelbare school uit Oosterhout op bezoek. Een rondleiding door de stad en voor de derde keer die week frietjes op Place Jourdan. Zal ik daar binnenkort genoeg van hebben?

De volgende ochtend is het weer prachtig en wandelen we rustig door het park. Wanneer mijn vriendinnen weer terug naar Nederland gaan, help ik Plan nog een paar uurtjes met flyeren.

Op teamuitje Luxemburg. We bezoeken de Europese Investeringsbank, de Europese Rekenkamer, de Nederlandse ambassade en sluiten de dag af met een borrel op de Nederlandse residentie.

Met hemelvaart eten we tapas bij Spaanse-Nederlandse vrienden met onder andere deze vers gemaakte inktvis ringen. Fijn zo’n extra vrije dag!

De volgende dag weer naar Nederland, deze keer voor een bruiloft. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het stadhuis in Leiden waarna we richting Nieuwveen vertrekken voor het feest. Wat zien ze er gelukkig uit 🙂

Op het feest liggen selfie-sticks. Dat past best.

We slapen bij vrienden in Leiden en rijden de volgende dag door naar Wageningen voor een familiefeest. We eten taart en baklava en bezoeken Het Depot (aanrader!) in Wageningen. Een voordeel van een Griekse oom in de familie? Ouzo en heel veel lekker eten.

Mijn vriendinnen uit Leiden komen op bezoek gedurende het jazzfestival van Brussel. Het is prachtig weer en we hoppen van terras naar terras.

Frietjes en biertjes op Place Jourdan met het kantoor.

De maand wordt afgesloten met de 20km van Brussel. Ik ren samen met een Duits vriendinnetje die dat weekend bij ons blijft. Dit jaar doen er 40 000 mensen mee, wat een gigantische hoeveelheid mensen zijn dat! Ik heb iets te weinig gerend gedurende de afgelopen maanden en ik vindt de heuvels pittig. Uiteindelijk eindig ik met een tijd van 1:48:48.

En nu is juni alweer een tijdje bezig. Mijn reiskriebels zijn weer goed actief aan het vladderen in mijn buik, nog even wachten tot augustus. Hoe was jullie maand?

7 Replies to “Doodgewone dingen: mei”

 1. Oh! Jouw heel gewone maand ziet er onwijs heerlijk uit! En ze zien er inderdaad stikgelukkig uit, wat zijn bruiloften soms mooi!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Goed om er af en toe bij stil te staan, niet? 🙂

 2. Klinkt als een hele fijne maand; leuk allemaal!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dank Eva!

 3. Wat een leuke maand had je en wow, 20 kilometer is niet niks! Super dat je het zo goed hebt gedaan. Ik heb ooit ok halve marathons gelopen en weet hoe zwaar het is. Zeker met heuvels!

 4. wat een leuke maand, toffe uitjes had je! En je maakt me nieuwsgierig: waar gaat de reis naartoe in augustus?

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Hoogstwaarschijnlijk wordt het deze zomer Oostenrijk! Behalve Wenen ken ik het land nog niet zo goed, dus dat is al een goede reden om op ontdekkingstocht te gaan 🙂

Geef een reactie