Gilfert, Oostenrijk

Als kind hield ik nooit zo van wandelen in de bergen. Liever bleef ik op de camping zodat ik kon spelen met mijn vriendjes, kon zwemmen in het zwembad of één van de tien geleende boeken van de bibliotheek kon uitlezen. Als compromis mochten mijn zus en ik om de dag op de camping blijven, en moesten we de andere dagen met mijn ouders mee de bergen in. Meestal had ik uiteindelijk wel plezier in de bergen, maar erg vrolijk ging ik meestal niet van start.

In dat opzicht ben ik wel veranderd, want nu ga ik met liefde de bergen in. Deze lente liep ik een meerdaagse tocht in de Colca vallei in Peru, en dit jaar wilde ik mijn zomervakantie in de bergen van Oostenrijk doorbrengen. Toen Fernando nog in Zwitserland woonde, leerde ik de Zwitserse bergen steeds beter kennen. Maar met de dure Zwitserse frank werd het tijd om de Oostenrijkse bergen ook een kans te geven 😉 Mijn ouders vertellen mij nog steeds enthousiaste verhalen over hun huttentochten in Oostenrijk van 30 jaar geleden. Door de bergsport hebben mijn ouders elkaar zelfs leren kennen.

We verblijven de eerste drie dagen van onze vakantie in Tirol in het Zillertal, in Fügen. Op de eerste dag rijden we met de auto naar Hochfügen, op 1400 meter hoogte, waar we onze auto parkeren. Vanuit daar klimmen we in drie uur via de bergtop van de Sonntagsköpfl (2244 meter) naar de Gilfert (2506 meter). Het is een vrij uitdagende tocht, maar met een goede basisconditie loop je de tocht in 5 à 6 uur uit.

5 Replies to “Gilfert, Oostenrijk”

  1. Wat een geweldig mooi gebied! Ik was twee jaar geleden voor ’t eerst in Oostenrijk en ik wil zeker nog eens terug. Prachtig land!

    1. Gelijk heb je! Waar ben jij geweest in Oostenrijk? We hebben zoveel gezien deze vakantie en dan te bedenken dat dit slechts een klein deel van Tirol was!

  2. Grappig hè, hoe je interesses in de loop der tijd veranderen. Ik vind wandelen in de bergen héérlijk, maar moest er vroeger als kind ook niet aan denken. Dat heb ik trouwens ook met stedentrips hoor, vroeger wilde ik inderdaad vooral gewoon NIKS doen haha! Nou ja strandhangen, zwemmen en boarden. Dat vond ik leuk haha!

    1. Zwemmen en boarden klinkt heerlijk! Al is strandhangen – of in het algemeen een passieve vakantie – niet meer aan mij besteed 🙂 Maar ik heb ook vrienden die dat het liefste doen, ieder zijn eigen ding, toch?

  3. […] volgende dag vertrokken we naar de top van de Gilfert, een heerlijke dag in de […]

Geef een reactie