Doodgewone dingen: augustus

De zon gaat elke dag weer eerder onder, de dagen worden langzaam korter. Ik wil geloof ik nog niet helemaal geloven dat de zomer weer bijna voorbij is. De afgelopen maand was een feestje met als hoogtepunt een tripje naar Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Bij terugkomst in Brussel vierde ik de zomer gewoon nog even door. Mijn maand in foto’s!

We ontdekten weer een nieuw restaurantje. Verse loempia’s bij Knees to Chin. Voor herhaling vatbaar!

En we vierden de zomer met meerdere picknicks in Brussel en Tervuren. Ook maakten we zelf een Belgische maaltijd – met Zeeuwse mosselen.

Op weg naar Tirol bezochten we vrienden in Nurmberg. We bleven een nachtje slapen en we bezochten het oude stadscentrum. In de middag vertrokken we naar Oostenrijk waar we ’s avonds aankwamen.

En dit was ons uitzicht toen we wakker werden. We sliepen de eerste drie nachten in Fügen in het Zillertal. In een lief familiehuis waar heel goed voor ons werd gezorgd.

De volgende dag vertrokken we naar de top van de Gilfert, een heerlijke dag in de bergen.

De huispoes heeft ook ontbijt gevonden.

Mijn lieve vriendinnetje Lisanne die ik van de middelbare school ken is toevallig ook op vakantie in Fügen. We gaan samen fietsen, totdat de fiets van Fernando het begeeft. De verdere middag spenderen we op de camping waar zij staan; we zwemmen, borrelen, halen pizza en we leren Fernando wat mens-erger-je-niet is 😉

De volgende drie nachten slapen we in het Pitztal. Omdat het slechts 2,5 uur rijden is bezoeken we onderweg Hall-in-Tirol en Innsbrück. Ik had grote verwachtingen van Hall-in-Tirol, maar ik vond het dorpje eerlijk gezegd nogal slaperig. Innsbrück is duidelijk veel toeristischer, maar daarmee ook levendiger.

In Innsbrück bezoeken we de Stadtturm en eten we nog een ijsje voordat we weer verder rijden naar onze laatste slaapplaats in Tirol.

Klimmen naar de Hochzeiger. Einfach mehr Aussicht.

We slapen drie nachten in Jerzens, een klein dorpje in het Pitztal, een fijne uitvalsbasis voor mooie bergtochten. En ’s avonds heb je geen last van keuzestress, er zijn slechts twee restaurants.

De volgende dag hebben we een ‘rustdag’ en nemen we op aanraden van de gastvrouw een kabelbaan naar boven waar we rustig rondlopen en in een berghut een Oostenrijkse lunch bestellen. We eindigen de dag met een wandeling naar de gletsjer, in het eind van het Pitztal.

We vertrekken naar Zwitserland om het weekend bij vrienden door te brengen. Onderweg komen we langs Bregenz, een plaats aan de rand van het Bodenmeer. Een fijne stad waar ik nog wel eens naar terug zou willen komen. Aan de rand van het meer is een stadsbibliotheek waar je boeken kunt uitlenen en kunt lezen in een van de zitzakken, banken of hangmatten. Ideale vakantie bezigheid 🙂

We worden verwend in Baden. Er wordt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds uitgebreid voor ons gekookt. Pannenkoeken voor ontbijt, zelfgemaakte pizza voor lunch en tortilla’s voor dinner. Met gin-tonic toe. Het miezert gedurende het hele weekend, maar toch gaan we voor een korte hike rond de stad en bekijken we Baden. De rest van het weekend staat in het teken van relaxen en lekker eten.

Via Fribourg rijden we naar Evian les Bains, waar we ook twee nachten verblijven in het nieuwe huis van vrienden. Zij zijn van Parijs naar Evian verhuisd en hebben hun 40 vierkante meter appartement ingeruild voor een huis van 250 vierkante meter met een enorme tuin. Wat een verschil. En wat een rust. En wat een uitzicht.

Op de terugweg naar Brussel blijven we ook nog een nachtje slapen in Lausanne, aan de andere kant van het meer van Genève. Omringd door de bergen, ik kan wel slechtere plekken bedenken om te wonen.

Terug in Brussel. Warme dagen vragen om ijsjes.

Als voorbereiding voor de marathon – 10 oktober komt dichtbij – wilde ik na de vakantie 32 km lopen. We besloten de trein naar Leuven te pakken en vanuit daar de Vlaamse fietsknopen route te volgen terug naar huis. Een goede manier om niet halverwege te stoppen; naar huis moet je toch. Het ging eigenlijk wel prima ondanks de warmte.

Een bruiloft van een collega van Fernando, vlakbij Gent. En Belgische bruiloften eindigen natuurlijk met Belgische frietjes en frikadellen.

Eventjes terug naar Leiden. Vrienden bezoeken, lunchen op het terras en rondlopen in mijn oude mooie stad.

Hoe was jullie laatste zomermaand?

15 Replies to “Doodgewone dingen: augustus”

 1. Wat heerlijk zeg! Als ik ergens van houd is het wel Oostenrijk! Zomer of winter, maakt niet uit. Zou er zo gaan wonen als mijn vriend ooit inziet dat Oostenrijk dé plek is 😛 Hier geen zomer (of vakantie) haha. Sterker nog: het is de laatste dagen zo koud in de ochtend en avond dat ik bijna in staat ben handschoenen te kopen 🙂 Maar ach, als het zonnetje weer schijnt heb ik al snel een zomers gevoel 😀

  1. Ik ben ook om, Sabine 🙂 Ik was vooral bekend met Zwitserland, en ik kende eigenlijk alleen Wenen. Ik denk dat ik er vaker ga komen (zeker gezien de huidige koers van de Zwitserse Frank ;-))

 2. Wat een mooie afwisseling! Je trip in de bergen, wow! Ik hou zo van de bergen (en van de zee ook, maar dat weet je haha)
  Genieten even bij je post!

  1. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, toch? 😉 Leuk, Nanda!

 3. Het is altijd zo balen als de dagen weer korter worden. Ik kan dat nooit zo goed handelen haha. Maar goed, het is nu eenmaal zo, we moeten het er maar mee doen. En wauw, spannend zeg! Bijna marathonday! Veel succes met nog even trainen en hopelijk een fijne marathon!

  1. En de tijd gaat echt veel sneller de laatste tijd; of is dat een teken dat ik oud aan het worden ben? Dankjewel voor je wensen!

 4. Ziet eruit als een leuke vakantie! Mooie foto’s heb je gemaakt, en wat een lief ezeltje. Succes met trainen!

  1. Dankjewel Leonie 🙂 En ja, ik heb iets met ezels…

 5. Ik kan het ook nog steeds moeilijk geloven dat de zomer alweer voorbij is. Heerlijk zo’n uitje Zwitserland, dat land staat ook op mijn lijstje om eens te bezoeken. Mooie foto’s!

  1. Dankjewel!

 6. Van Leuven naar Brussel lopen?! Wat een geweldig idee, al lijkt het me ook wel loodzwaar!

  Jouw vakantiefoto’s zijn zo mooi! Toevallig staat Oostenrijk en Lausanne ook op het lijstje van opties voor volgend jaar! Vooral je foto’s van in de bergen doen me echt watertanden!

  1. Eigenlijk viel het reuze mee; psychologisch ook makkelijker dan een kant oplopen en dan halverwege terug moeten 🙂 Benieuwd waar je volgend jaar heen gaat, ik kan Tirol zeker aanraden!

 7. Ik was 2 jaar geleden in Oostenrijk en heb nu heimwee. Ik was in de regio Salzburgerland, een prachtig gebied! Ik hou van Oostenrijk, wat een prachtig land! <3

  1. Leuk om te horen Marcella, ik denk dat er nog heel veel te ontdekken valt in Oostenrijk! Gelukkig hebben we nog heel veel jaren voor ons 😉

 8. Oostenrijk en Zwitserland zien er fantastisch uit zeg. Staat nog steeds eens op mijn lijstje om in de zomer te doen!

Geef een reactie