Innsbruck van boven

Tirol is een plaatje. Ik ben een blij meisje wanneer we door het landschap rijden. Of eigenlijk wanneer Fernando rijdt; ik ben veel te druk met om mij heen aan het kijken. Dit had ik precies in mijn hoofd wanneer ik aan Oostenrijk dacht. We rijden door het decor van een Sissi-film, zo idyllisch. We besluiten halverwege te stoppen in Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. De stad wordt ook wel de hoofdstad van de alpen genoemd en wordt omringd door de bergen.

Het is ruim dertig graden buiten en de terrassen zitten vol. Ik twijfel of het niet te warm is om de Stadtturm op te gaan, maar ik ben toch wel benieuwd naar het uitzicht. Binnen de Stadtturm is het gelukkig een stuk aangenamer. En de klim blijkt het waard; we hebben een uitzicht van 360 graden op de bergen en de daken van de gebouwen. Innsbruck van boven.

9 Replies to “Innsbruck van boven”

 1. Ooooh heerlijk! Ik ben één keer in Zuid-Duitsland geweest (in de buurt van Garmisch-Partenkirchen en ik vond het echt een super mooie omgeving. Ook daar herkende ik wel dat Sissi-landschap, heel idyllisch!

  1. Ohja, dan zit je niet ver van de Oostenrijkse grens 🙂 Ik ben als 15-jarige op uitwisseling geweest naar Munchen en heb die omgeving toen ook bezocht. Heel mooi!

  1. Dankjewel Eva!

 2. Leuk dat je mij kwam volgen! 🙂 Jouw blog is ook helemaal leuk. En wat houd ook ik van Oostenrijk! Wie weet, ooit, ga ik er nog eens wonen 🙂

  1. Jouw huidige thuisbasis is ook niet verkeerd 🙂 Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen in Colombia.

 3. Wow, het Sissi-gehalte is wel heel hoog, maar dan op een goede manier hé! Wat een prachtzicht hebben jullie daar!

  1. 🙂

 4. […] Innsbrück bezoeken we de Stadtturm en eten we nog een ijsje voordat we weer verder rijden naar onze laatste slaapplaats in […]

Geef een reactie