Favoriet: Mueslibar Yummy, Keulen

Een weekend in Keulen. Ook al is het mijn vijfde bezoek aan de stad, ik ben er nog steeds niet echt bekend. Twee jaar terug was ik er voor het laatst met mijn vriendinnen uit Lyon, en ik herinner me een heel gezellige straat vol met fijne restaurantjes. Afgelopen vrijdag ging ik opnieuw op zoek, en ik loop volkomen de verkeerde kant op. We zijn er uiteindelijk toch beland, maar dat lag dus niet aan mij. Hebben jullie dat ook weleens, dat je je in sommige steden heel makkelijk kunt oriënteren en in andere steden totaal niet?

Keulen dus. De volgende ochtend gingen we op zoek naar de Brusselse straat. Ik had namelijk iets gelezen over een Müesli-bar, ideaal voor een goed ontbijt. Een nieuwe favoriete plek in Keulen.

Het café is klein. Net zo als de tafeltjes, die zo dicht op elkaar staan dat je al gauw de stoel van je buurman aanraakt – wat weer tot een gezellig gesprek kan leiden. De inrichting is gezellig en kitch.

In Yummy kun je je eigen müesli samenstellen of je kunt kiezen uit een van de gegeven opties. Daarnaast is er een ruime keuze aan taartjes en een aantal hartige opties zoals quiches en gegrilde broodjes.

Yummy is een fijne ontbijtplek met het uiterlijk van een snoepwinkel. Let wel op; voor grote groepen is er weinig plek.

Brüsseler Straße 29 (dat had zo moeten zijn ;-)), 50674 Keulen

Open van 8:45 tot 18:00 op maandag – vrijdag, van 10:00 tot 18:00 op zaterdag en zondag.

7 Replies to “Favoriet: Mueslibar Yummy, Keulen”

  1. Dit ziet er ZO heerlijk uit! Ik kom regelmatig wel eens in Keulen dus dit moét ik onthouden.

    1. Leuk Naomi, ik hoor graag of je het net zo lekker vond 🙂

  2. Dit lijkt me de perfecte plek voor een heerlijk ontbijt!

    1. Dat dacht ik ook 🙂

  3. Ziet er echt leuk uit! Heerlijk om daar even te ontbijten!

  4. […] Op zaterdag maken we ons klaar voor de bruiloft. Maar eerst gaan we nog ontbijten bij de Mueslibar. […]

  5. […] het Belgisches Viertel en je vind voldoende plekjes voor een goed ontbijt. Mijn favoriet: de Yummy Mueslibar. Goede koffie, verse sap, broodjes en natuurlijk een enorme keuze uit verschillende soorten muesli. […]

Geef een reactie