Doodgewone dingen: september

Het is oktober! De herfst zit weer in de lucht. De dagen zonder jas naar buiten worden schaars, en het wordt al aardig vroeg donker. Maar: ook tijd voor warme chocolademelk, met een dekentje en een boek op de bank, kaarsjes aan en lange kooksessies. Tijd voor een overzicht van de maand september.

Aan het begin van de maand ga ik naar mijn opa in Zeeland. We halen mosselen bij de haven en terwijl mijn opa de mosselen klaarmaakt ga ik frietjes halen. Net als vroeger. Smullen!

Op vrijdagmiddag vertrekken we naar Keulen voor de bruiloft van mijn vriendin. We droppen onze spullen in de hotelkamer en gaan direct de stad in.

Op zaterdag maken we ons klaar voor de bruiloft. Maar eerst gaan we nog ontbijten bij de Mueslibar. Heerlijke bruiloft, wat een ontzettend leuk bruidspaar.

De volgende dag komen alle huwelijksgasten samen in een Frans cafeetje om de hoek voor een brunch met croissantjes, lekkere koffie en Franse kaasjes. Goed om weer eens een weekend Duits te praten.

Na de brunch slenteren we nog even door Keulen voordat we weer richting Brussel gaan. De triatlon van Keulen is aan de gang. We realiseren ons dat we precies drie jaar geleden ook in Keulen waren gedurende dat weekend.

Ik probeer samen met een vriendinnetje uit Brussel Dim Sum uit bij Sam Sum. Het eten is smakelijk, maar aardig prijzig. We besluiten het toetje over te slaan en bij de wijnbar nog een glas wijn te drinken.

Het cinquantenaire park – mijn achtertuin 😉

Spontaan pizza eten wanneer we geen zin hebben om te koken. Voor een goede pizza in Brussel: Mano à Mano op de Rue Saint Boniface 8.

De volgende bruiloft, ditmaal in Leiden. De ceremonie vindt in de Hortus Botanicus plaats, wat een mooie locatie! En zoveel geluk met het mooie weer.

Na de ceremonie gaan we varen over de grachten en we eindigen in een mooie oude boerderij waar we lekker eten en dansen tot de late uurtjes.

De volgende dag slenteren we over de markt. En als we dan toch in Nederland zijn kunnen we net zo goed een bakje kibbeling eten.

Ik keek uit naar mijn laatste lange duurloop voor de marathon, een wedstrijd van Knokke tot Oostende. Helaas waren er te weinig aanmeldingen en ging het feest niet door. We besloten in het Pajottenland te gaan rennen. Het viel me zwaar, en de tocht werd wat ingekort.

Het resultaat na 25 km door de modder.

Mijn Franse cursus is weer begonnen, dus op dinsdagavond zit ik weer in de schoolbanken. Wijsheid op mijn koekje bij de koffie.

Op zondag vond de jaarlijkse autoloze zondag plaats. De fietsen worden uit de kelders en van de zolder gehaald, en opeens lijkt heel Brussel te fietsen. Ik moet zeggen dat ik me wat veiliger voel met auto’s – fietsers die niet kunnen fietsen zijn aardig gevaarlijk.

Het is deze zondag ook open monumentendag. We bezoeken het voormalige hoofdkantoor van Shell in Brussel en krijgen een rondleiding door Chocolate Village.

Een late lunch bij het Chicago Café en een biertje op het terras met wat vrienden. Fijne luie zondag.

De zaterdag erop is minder lui. Fernando rent de Ecotrail van Brussel, 85 kilometer naar Waterloo die eindigt bovenop het Atonium. Ik breng ‘m naar de start en rij door naar Brabant om het nieuwe huis van mijn zus te zien.

En ’s avonds haal ik Fernando weer op bij het Atonium.

De volgende dag lopen we door de stad om de benen te strekken. Mooi zonnig weekend! En het weer is deze week ook heerlijk – hopelijk blijft het lang zo. Tenminste tot mijn marathon 😉

Hoe was jullie maand? 🙂

6 Replies to “Doodgewone dingen: september”

 1. Goh zeg wat een bruiloften! 😀 Je hebt supermooie foto´s gemaakt! Hier zijn elke zondag wegen afgesloten voor fietsers ed. (niet alle wegen), heerlijk is dat!

  1. Ester de Koning zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Sabine! En ja, het was hoogseizoen qua bruiloften deze zomer 😉 Fijn weekend!

 2. Klinkt als een prima maand! Leuk bootje varen bij een bruiloft!

  1. Ja, perfect met het zonnige weer 🙂

 3. Leuk fotoverslag. Mooie foto van het Atonium trouwens zo in de avond 🙂

  1. Dankjewel Vincent!

Geef een reactie